Najnovije vesti

DRAMATIČNO UPOZORENJE RHMZ: Velika opasnost od poplava u narednih 48 sati! PRETE BUJICE NA 8 REKA
Foto: Z.Š.

DRAMATIČNO UPOZORENJE RHMZ: Velika opasnost od poplava u narednih 48 sati! PRETE BUJICE NA 8 REKA

Društvo

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas na opasnost od naglog porasta vodostaja na bujičnim vodotocima pojedinih reka.

 

Tokom 20. i 21. maja očekuju se nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Mlave, Peka, Belog i Crnog Timoka, Crnice, Resave, Zapadne i Južne Morave, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Na ostalim rečnim vodotocima nema opasnosti i meteorolozi su na celoj teritoriji Srbije reke označili zelenom bojom, što znači da opasnosti danas nema. Na Dunavu, Savi, Tisi, Drini, Kolubari, Velikoj Moravi, Ibru, Nišavi, Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici, Tamišu i banatskim vodotocima...

Kako je objasnio meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj, u istočnom delu Srbije se očekuju jaki pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do stvaranja bujičnih poplava.

- U Istočnoj Srbiji se poslepodne, uveče i u toku noći očekuju pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do bujičnih poplava. To nisu poplave nalik onima koje su se desile recimo u Obrenovcu, već one koje traju sat, dva ili tri posle nepogode, a voda se zatim povlači - objašnjava Sovilj.

foto: Printscreen RHMZ

Istočna Srbija se danas crveni na mapi meteoalarma, očekuju se kiša i grmljavina i veoma opasno vreme.

Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmljavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni pljuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 sata.

Kurir.rs/Telegraf

Foto ilustracija Z. Š.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...