NOVA SRAMNA ODLUKA CRNE GORE! Proširila listu zemalja kojima otvara granice, SRBIJE OPET NEMA! Od ovih uslova zavisi SVE
Foto: Profimedia, Dado Đilas

možete u zemlju pod posebnim uslovima

NOVA SRAMNA ODLUKA CRNE GORE! Proširila listu zemalja kojima otvara granice, SRBIJE OPET NEMA! Od ovih uslova zavisi SVE

Društvo -

Crna Gora proširila je listu zemalja čijim će turistima da dozvoli ulazak u državu.

Na spisku se sada nalaze i Kipar, Irska i Malta, dok građani Srbije moraju još da pričekaju.

Vlasti u Crnoj Gori danas su poručile da će struka doneti odluku o tome da li će građani Srbije moći u Crnu Goru bez karantina.

Odluku donosi struka

Podsetimo, nakon što je Srbija objavila da je u jednom danu izlečeno više od 4.000 obolelih od kovid 19 Institut za javno zdravlje Crne Gore tražio je pojašnjenje od kolega iz Srbije.

- Struka će odlučiti hoćemo li otvoriti granice prema Srbiji na osnovu odgovora koji ćemo dobiti od Batuta. Kakvu su metodologiju primenili, šta se to promijenilo tokom noći, koja su objašnjenja u pitanju, to ćemo videti. Ne bavimo se politikom, nas interesuje naša država - rekla je pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović.

Iz Nacionalnog koordinacionog tela za borbu sa koronavirusom ranije je saopšteno da će Institut spisak ažurirati jednom nedeljno, svakog petka.

Kada su u pitanju zemlje regiona, pored Srbije, na tom spisku nema ni Severne Makedonije.

Prema navodima RTCG, smanjenjem broja aktivno obolelih ispod 25 na 100 hiljada stanovnika stekli uslovi da Crna Gora otvori granicu za građane Srbije.

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da ljudi koji imaju svoje firme, i koji se bave poslom u Crnoj Gori, mogu da uđu u Crnu Goru, pod određenim uslovima koja podrazumeva i mere samoizolacije.

(Kurir.rs/RTCG)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track