Najnovije vesti

PORODICA SAVIĆ PONOVO NA OKUPU POSLE VRAĆANJA ĆERKE: Noć puna zagrljaja i poljubaca!
Foto: Marina Lopičić

Na okupu Borisav Savić o ćerkinom povratku kući

PORODICA SAVIĆ PONOVO NA OKUPU POSLE VRAĆANJA ĆERKE: Noć puna zagrljaja i poljubaca!

Društvo

Bračni par iz Beograda, kome je posle oduzimanja vraćeno usvojeno dete (3), navodi da je devojčica sada radosna

Presrećni smo što je naša devojčica napokon sa nama i što se vratila u svoj dom! Prva noć kod kuće je prošla odlično, bilo je mnogo zagrljaja, poljubaca i smeha. Ona je dobro, jer misli da je bila na raspustu kod bake i deke, sada se vratila kod nas i radosna je.

Ovako za Kurir Borisav Savić (48) iz Beograda svedoči o prvom danu i noći koje su on i supruga Biljana (52) proveli sa svojom trogodišnjom ćerkom, nakon što im je rešenjem ministra za rad i socijalna pitanja Zorana Đorđevića ona vraćena u petak.

Stres i oporavak

Cela Srbija je danima sa strepnjom i nadom posmatrala slučaj Savića, kojima je Centar za socijalni rad u Subotici, iako su imali validno rešenje o usvojenju, iznenada 8. juna oduzeo ćerku, i to zbog sopstvene proceduralne greške. Međutim, nakon 10 dana njihova agonija je završena i porodica je sada ponovo na okupu.

Prilagođavanje

- Pokušavam da izbegnem patetične priče, mislim da mene i suprugu tek treba da sustigne stres od svega što se desilo, ali nalazimo snage da krenemo dalje, ka dobrobiti naše ćerkice. To je ono što je sada najvažnije. Sada imamo još više elana da joj budemo najbolji roditelji na svetu. Nas dvoje ćemo se polako oporaviti od svega, a najvažnije to što se sve dobro završilo i što smo sada s našom ćerkom - kazao je Savić, koji je više puta zahvalio svim građanima, ali i medijima na podršci koju su im dali nakon što je očajan izneo svoj neverovatan slučaj na Tviteru.

foto: Marina Lopičić

Ministarstvo rada se odmah uključilo u ovaj slučaj, formirana je tročlana komisija koja je ponovo razmatrala sve okolnosti i odlučila da se Savićima ipak odobri usvojenje.

Da podsetimo, devojčica je bila kod Borisava i Biljane prvo na prilagođavanju osam meseci, a sredinom maja porodica je dobila i validno rešenje o usvojenju.

Razlog iznenadnog oduzimanja deteta je to što, prema zakonu, roditelji ne mogu biti više od 45 godina stariji od deteta, a majka nije ispunjavala taj uslov. Ovakva usvojenja se mogu odobriti u specijalnim slučajevima, ali CZSR u Subotici takav zahtev nikad nije ni uputio ministarstvu.,

ZORAN ĐORĐEVIĆ

DECI NE SME OSTATI NIKAKVA TRAUMA

Da podsetimo, u slučaj se prvo uključila premijerka Ana Brnabić, a ministar Zoran Đorđević naložio je hitnu smenu direktorke Centra za socijalni rad u Subotici.

- Ovo je opomena svima nama da tako nešto više ne dozvolimo. I da, kada radimo stvari koje su u interesu deteta, imamo tu dodatnu pažnju, jer to je prevashodno najveći interes svih nas i nikakva trauma i ništa što je ružno ne sme da ostane bilo kome - naglasio je Đorđević.

Kurir.rs, Jelena Pronić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...