SUD ODBIO DA MILUTINU JELIČIĆU ODREDI PRITVOR Marija Lukić: Jutka ismeva pravosuđe!
Foto: Printscreen

Sramno

SUD ODBIO DA MILUTINU JELIČIĆU ODREDI PRITVOR Marija Lukić: Jutka ismeva pravosuđe!

Društvo -

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva da se Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, koga je nekadašnja saradnica Marija Lukić tužila za seksualno uznemiravanje, odredi pritvor.

Tužilaštvo je tražilo da se Jeličiću odredi pritvor, te da na naredno suđenje bude doveden iz pritvora, jer se na prethodnom, za koje je bilo planirano izlaganje završnih reči pred izricanje presude, nije pojavio. Tužilaštvo ima pravo da se žali Višem sudu u Kruševcu na ovo rešenje, a sledeće ročište Jeličića i Marije Lukić zakazano je za 10. jul.

Lukićeva u razgovoru za Kurir kaže da više ni sama ne zna broj odloženih ročišta zbog Jeličićevog nedolaska, kako u Osnovnom sudu u Brusu, tako i u ovom u Kruševcu.

- Jasno je da Jeličić opstruiše i ismeva pravosuđe, a da li će sud imati efikasan mehanizam kojim bi on bio nateran da se pojavi, zaista ne znam. Na kraju krajeva, njegovo prisustvo nije ni neophodno, s obzirom na to da je svoju odbranu izneo - kazala je Lukićeva za naš list.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionog suda, zbog pritisaka lokalne javnosti. Za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje se tereti Jeličić, zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track