UŽIVO KORONA U SRBIJI, PRESEK STANJA: U poslednja 24 sata još 339 zaraženih i 8 mrtvih
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Shutterstock, Covid19.rs Printscreen

borba protiv virusa

UŽIVO KORONA U SRBIJI, PRESEK STANJA: U poslednja 24 sata još 339 zaraženih i 8 mrtvih

Društvo -

U poslednja 24 sata na virus korona testirano je 9.436 osoba, od čega je pozitivno 339. U protekla 24 sata od korona virusa preminulo je osam osoba.

foto: Covid19.rs Printscreen

Na repiratoru se u ovom trenutku nalaze 162 osobe.

foto: AMG

19.13 - Četvrta žrtva korone u Loznici

Jedna žena (81) iz okoline Loznice preminula je od korona virusa tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici, saopšteno je danas iz ove ustanove iz koje je u četvrtak pet lica otpušteno sa bolničkog na kućno lečenje, a dva nova su hospitalizovana.

17.09 - Dve osobe iz Priboja umrle od KOVIDA-19

Žena i muškarac iz Priboja su danas umrli od posledica infekcije korona virusom. U Priboju je tokom epidemije umrlo ukupno 14 gradjana.U Zlatiborskom okrugu je tokom epidemije, po podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, od posledica infekcije korona virusom umrlo 59 osoba.

Posle Priboja, najviše smrtnih slučajeva je u Užicu (12), a potom u Sjenici (7), po šest u Požegi i Novoj Varoši, Arilju (4), po tri u Prijepolju i Čajetini, i po dve

16.17 - U ustanovama i domovima zaraženo 244 korisnika i 83 zaposlena. U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid - 19 kod 244 korisnika i 83 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

15.46 - U KC Vojvodina:Hospitalizovano 311, na repsiratoru 17. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 311 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, a 17 je, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, na respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene institucije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 26 pacijenata kod kojih je potvrđen Covid 19.

15.20 - Kraljevo: Hospitalizovano 60, preminula jedna osoba. U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu trenutno je hospitalizovano 60 pacijenata, a u prethodna 24 časa preminula je jedna osoba. Kako su saopštili iz Opšte bolnice, osam pacijenata je na intenzivnoj nezi, od čega dva na respiratoru i tri na neinvazivnoj ventilaciji. Od poslednjeg izveštaja, iz bolnice je otpušteno 12 osoba, a sedam pacijenata je primljeno na bolničko lečenje.

15.10 - Krizi štab u toku, situacija u Beogradu mnogo bolja.

15.08 - U Šumadijskom okrugu potvrdjeno je još 36 pozitivnih na korona virus, od ;225 obradjenih uzoraka u poslednja 24 sata. Kako je saopštio Institut za javno zdravlje, u Kragujevcu je 20 novoobolelih, Arandjelovcu deset, Kniću četiri i po jedan u Rači i Batočini.

foto: Printscreen

14.45 - Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlјe u Požarevcu, u Podunavskom okrugu je po do sada pristiglim rezultatima testova, pet novih pacijenata pozitivnih na korona virus: četvoro u Velikoj Plani i jedan u Smederevu, a bez novih evidentiranih slučajeva je u Smederevskoj Palanci.

U Smederevu su od početka epidemije ukupno registrovana 522 slučaja s potvrdjenim prisustvom korona virusa u organizmu, u Smederevskoj Palanci brojka je i dalje 315, u Velikoj Plani 145.

14.15 - U Aleksincu je proglašena vanredna situacija, a krizni štab je tu odluku doneo iz preventivnih razloga, izjavio je danas direktor Opšte bolnice u tom gradu.

Kako je rekao, za prethodnih desetak dana od 320 testiranih ljudi, kod njih 70 je potvrđen korona virus.

13.56 - U Subotici su od korona virusa u protekla 24 sata preminule četiri osobe, saopštila je subotička bolnica, što je prvi put od početka epidemije da je u tom gradu u jednom danu preminulo nekoliko osoba.

Umrle su dve pacijentkinje stare 94 i 87 godina i dva muškarca starosti 71 i 66 godina, objavljeno je na sajtu Opšte bolnice u Subotici. Prethodno je u Subotici od kovida 19 preminulo sedmoro ljudi. Na bolničkom lečenju u kovid centru trenutno se nalaze 92 pacijenta, a devetoro je na mehaničkoj ventilaciji.

12.58 - Oporavak najtežih pacijenata obolelih od kovid 19 dugo traje, kaže direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević i dodaje da ne sme biti opuštanja.

"Mi ćemo dugo biti sa pacijentima u intenzivnim negama, jer oporavak bolesnika dugo traje. Zato ne sme biti opuštanja", rekao je on.

foto: Printscreen

12.17 - U poslednja 24 sata u Braničevskom okrugu nije potvrđen nijedan novi pozitivan slučaj na kovid-19, dok je u Podunavskom petoro novoobolelih, pokazuju podaci požarevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Direktorka ŽJZ Požarevac Ana Jovanović saopštila je danas da je u Velikoj Plani još četvoro zaraženo koronom, a u Smederevu jedan. U Braničevskom okrugu ukupno je testirano 6.182 uzorka, a u Podunavskom 6.862.

11.37 - Ministar prosvete Mladen Ssarčević kaže da je sedam studenata pozitivno na virus korona i da su oni smešteni u jednom učeničkom domu u Beogradu.

11.29 - Na današnji dan u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nalazi se 76 hospitalizovanih pacijenata, od kojih je četvoro na respiratoru, a u poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent usled infekcije virusom korona, izjavio je danas koordinator bolnice Mirsad Đerlek. Đerlek je Tanjugu rekao da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru pod kontrolom, da sistem u bolnici dobro funkcioniše i uporedio rezultate od 8. jula, kada je bilo 389 hospitalizovanih pacijenata.

10.06 - Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 4.400 pacijenata obolelih od kovid 19. Ona je navela da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Šapcu.

9.41 - Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se beleži manji broj zaraženih u proteklim danima, ali da se Srbija nalazi u prelomnom trenutku kada treba sprovoditi propisane mere u borbi protiv korona virusa.

9.28 - Na infektivnom odeljenju bolnice u Prokuplju hospitalizovano je 45 pacijenata iz Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađa. Kod 14 pacijenata potvrđeno je prisustvo korona virusa, a 10 pacijenata je na kiseoničkoj potpori.

9.07 - Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić kaže da nije tačno da je po ulasku na KiM iz centralne Srbije obavezan karantin. Jevtić je na svom Tviter nalogu napisao i da za ulazak na KiM iz Srbije nije potreban ni negativan PCR test.

8.23 - V.d. direktorke Kliničkog centra "Vojvodina" Edita Stokić izjavila je danas da je u toj ustanovi hospitalizovano 305 osoba zaraženih korona virusom, od kojih je 12 priključeno na respiratore. Stokić je za TV Prva kazala da većina hospitalizovanih ima i druge bolesti i ponovo naglasila problem gojaznosti, koja je, kako je rekla, naročito prepoznata u Vojvodini.

Stokić je istakla da joj je osmeh izmamila vest da je tokom prethodne noći u KC "Vojvodina" rođena je 31 beba, od kojih i dva para blizanaca.

8.00 - Svi podaci na celoj teritoriji govore da imamo manje obolelih, da epidemija ima blagi pad, ali dovoljna je jedna svadba, neko veće okupljanje, proslava sa velikim brojem ljudi, pa da nam poremeti sve brojke, da sve pokvari, izjavio je doktor Branislav Tiodorović.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track