PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za nedelju 2. avgust. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

UŽIVO KORONA U SRBIJI: 311 NOVOZARAŽENIH, 8 preminulih, na respiratoru 146 pacijenata

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od kovida 19 preminulo još 8 pacijenata. Potvrđeno je 311 novih slučajeva zaraze korona virusom, na respratoru je 146 pacijenata.

foto: Printscreen

BRNABIĆEVA: Čestitam građanima i privredi fantastične rezultate usred pandemije! Poljopriveda sjajna 3 godine zaredom

Predsednica Vlade Ana Brnabić obratila se u podne javnosti i govorilao makroekonomskim pokazateljima u našoj zemlji. Ona je čestitala privredi i građanima dobre zajedničke rezultate privrede u izuzetno teškim okolnostima - pandemiji korone. Ona je dodala da se isplati naporan rad, vera, što pokazuju i strani investitori od kojih nijedan nije otkazao ulaganje.

foto: Printscreen Tanjug

KRIZNI ŠTAB: Čuli ste za incident u Nišu, nema opravdanja! Ograničićemo broj kupača na Adi ako se mere ne budu poštovale

Nema opuštanja! Ako se vratimo na stare navike, anuliraćemo brzo ove brojke do kojih smo došli zahvaljujući poštovanje ovih mera! Možemo da živimo sa maskama i sa distancom - rekao je ministar Lončar.

2 METRA IZMEĐU LEŽALJKI I MERENJE TEMPERATURE Vesić pozvao Beograđane na renovirani bazen na Tašu, a ovo su MERE

Posle rekonstrukcije, bazen na Tašmajdanu ponovo radi. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je urađena nova školjka, korito, kamen oko bazena, kao i novo postrojenje za prečišćavanje vode.

ŠOK-INCIDENT U KOVID BOLNICI U NIŠU Pacijent (82) tukao medicinsku sestru jer mu nije dala da svojevoljno ode iz bolnice

U Kliničkom centru Niš došlo je do incidenta između pacijenta i medicinske sestre 30. jula, potvrđeno je u Policijskoj upravi Niš o čemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu. Mediji su ranije preneli da je S.K. (82) 30. jula fizički napao medicinsku sestru N.O. (32) u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra, jer ga je sprečila da svojevoljno napusti tu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor.

BRAVO! Ilija iz Požege svojim potezom, o kom BRUJI CELA SRBIJA oduševio sve! Ovo je poklonio bolnici! FOTO

Human gest Ilije Mirosavića (25) iz Požege oduševio je celu Srbiju, pogledajte koliko veliko srce ima ovaj mladić.Ovaj mladić, inače inženjer elektrotehnike, donirao je nekoliko džakova kupusa bolnicama i Crvenom krstu, koje je sam uzgajio, ali zbog loše situacije koje je izazvala epidemija nije mogao da proda.

foto: Facebook/Printscreen

SRPSKOJ VOJSCI STIŽE NOVI PVO SISTEM IZ KINE: Evo šta je FK-3 i koje su mu sličnosti sa ruskim S-300!

Vojska Srbije dobiće raketni sistem protivvazdušne odbrane (RS PVO) FK-3 kineske proizvodnje, saznaje Balkanska bezbednosna mreža. Nabavka je ugovorena i plaćena, i na to ukazuje pažljivo čitanje godišnjeg izveštaja o poslovanju javnog preduzeća Jugoimport-SDPR za prošlu godinu.

ŠVERC U PREVOZU 10.000, SLUŠALICE NA PEŠAČKOM 12.000! Za neke KAZNE koje prete Beograđanima niste ni čuli! PRIPREMITE SE

Oko sokolovo" je počelo da snima nepropisno parkirana vozila po beogradskim ulicama, "šverceri" po gradskom prevozu ubuduće će plaćati skoro duplo veće globe, ali to su samo neke od kazni koje svakodnevno prete Beograđanima, bilo da su u svojim domovima ili na ulicama, da su pešaci ili vozači.

OGLASILA SE ROMANA POSLE IZLASKA IZ ZATVORA! Dok čeka deportaciju pokazala gde provodi vreme: Naočare NE SKIDA! (VIDEO)

Romana Panić oglasila se iz imigracionog centra iz Brizbejna, pa pokazala gde tačno čeka na deportaciju za Beograd.

SAOBRAĆAJNI PAKAO NA AUTO-PUTU NIŠ-BEOGRAD: Kolona do Smedereva, voze 10 na sat! Pogledajte nezabeležene gužve KURIR TV

Na auto-putu Niš-Beograd večeras je ogromna gužva, a kolona se proteže maltene do Smedereva, saznaje Kurir sa lica mesta.

foto: Kurir

SRPSKI TURISTI OPREZ! MASOVNA HAPŠENJA PO GRČKIM LETOVALIŠTIMA: Policija češlja smeštaje zbog korone, kazne samo pljušte

Grčka policija sprovela je tokom vikenda opširne patrole poštovanja preventivnih epidemioloških mera u turističkim destinacijama na ostrvima Paros, Mikonos, Santorini u nastojanju da spreči širenje korona virusa.

foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

SPREMA NAM SE "SAVRŠENA OLUJA": Dr Tiodorović objasnio JEDINI način da sprečimo sudar korone i gripa

Spoj gripa i korone, koji se očekuje na zimu, simbolično se naziva "savršenom olujom".

foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track