PREMIJERKA BRNABIĆ: Transportna zajednica može da računa na podršku Vlade Srbije
Foto: Kurir Printscreen

obavljaju izuzetno važan posao za naše građane

PREMIJERKA BRNABIĆ: Transportna zajednica može da računa na podršku Vlade Srbije

Društvo -

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim direktorom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu Matejom Zakonjšekom o razvoju regionalne saradnje, ali i prioritetima u oblasti saobraćaja planiranim za realizaciju u Srbiji.

Brnabić je direktoru Stalnog Sekretarijata poručila da može u potunosti da računa na podršku vlade za nastavak, kako je ocenila, izuzetno važnog posla koji Transportna zajednica obavlja za naše građane.

Ističe da su ti važni poslovi izgradnja i bezbednost puteva, ulaganja u železnički saobraćaj, ali i uklanjanje nefizičkih barijera, efikasniji i brži prelazak granica.

Brnabić je sagovorniku rekla da je TZ za Srbiju izuzetno važan regionalni partner i u prilog tome navela činjenicu da je sedište Sekretarijata u Beogradu, kao i to što je već potpisan ugovor o Transportnoj zajednici.

"Razvoj i povezivanje zemalja u okruženju i Zapadnog Balkana znači bolji život građana, ali i bolju poziciju Srbije na putu evropskih integracija", rekla je Brnabić.

Zakonjšeko je naglasio da su izgradnja i bezbednost puteva, ulaganje u železnički saobraćaj, uklanjanje nefizičkih barijera za efikasniji i brži prelazak granica, istovremeno i prioriteti TZ.

On je dodao da je neophodno razmišljati regionalno, posebno kada je reč o putnoj infrastrukturi, odnosno tzv. zelenim i digitalnim putevima i kao primer naveo Koridor 10.

Zakonjšek je istakao da je aposlutno siguran da će transport i regionalno povezivanje imati krucijalnu ulogu u oporavku i daljem napretku Zapadnog Balkana, uključujući i zemlje koje formalno ne pripadaju tom prostoru, a nalaze se u okruženju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track