Najnovije vesti

POSLE TRAGEDIJE KOD MALOG ZVORNIKA: Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli porodice poginulih pilota
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

VELIKI GUBITAK ZA CELU SRBIJU

POSLE TRAGEDIJE KOD MALOG ZVORNIKA: Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli porodice poginulih pilota

Društvo

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant RViPVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice obišli su danas porodice poginulih pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji su živote izgubili u jučerašnjem padu aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Oni su izrazili saučešće porodicama poginulih pilota, preneli izraze saučešća predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i poručili da je strašna nesreća koja se juče dogodila zabolela ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva.

Znamo koliko predanosti i odricanja traži njihov poziv, koliko rizika nosi u ispunjavanju časnog zadatka čuvanja našeg neba i sigurnosti svih nas. Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu.

Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane. Ministar Vulin i general Mojsilović rekli su porodicama da neće biti zaboravljeni. Čuvajući uspomenu na majora Krsnika i kapetana prve klase Vasiljevića, Vojska Srbije brinuće o vama kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...