POSLEDNJI POZDRAV KAPETANU ZVONKU: Sahranjen pilot Vasiljević, poginuo iznad rodnog sela, tuga u Donjoj Borini (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

za sobom ostavio suprugu i dvoje dece

POSLEDNJI POZDRAV KAPETANU ZVONKU: Sahranjen pilot Vasiljević, poginuo iznad rodnog sela, tuga u Donjoj Borini (FOTO)

Društvo -

Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Srbije povodom sahrana dvojice poginulih pilota

MALI ZVORNIK - Veliki broj prijatelja, familije, komšija iz Donje Borine, kolega, oficira i podoficira, pripadnika naše ratne avijacije i protivvazdušne odbrane, rukovodstvo malozvorničke opštine, ali i žitelji, okolnih mesta, okupio se ispred njegove porodične kuće u Donjoj Borini da poslednji put isprati pilota kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji je nastradao pre četiri dana prilikom pada vojnog aviona MIG-a 21 u susednoj Brasini, u svom zavičaju.

foto: Kurir/T.Ilić

Najteže je njegovim roditeljima, ocu Draganu i majci Mari, bratu i supruzi, kojima se u petak ujutru bukvalno srušio svet. Sudbina je htela da Zvonko zauvek prekine let u Brasini, u blizini kuće svojih rođaka, u zavičaju gde je odrastao i maštao o nebeskim visinama.

foto: Kurir/T.Ilić

Nepregledna kolona ljudi slivala se danas u podne ka kući Vasiljevića da izjavi saučešće, i mlado i staro, u tišini koju je povremeno prekidao nečiji jecaj. Da isprate svog vojnika, pilota došli su i visoki predstavnici Vojske Srbije kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji su porodici izjavili saučešće.

Posle služenja opela u dvorištu, dugačka kolona uputila se ka lokalnom groblju gde će počivati nastradali pilot koji je na večni počinak ispraćen uz vojne počasti.

foto: Kurir/T.Ilić

- Ovo je neizmerna tuga, najteže je njegovima, ali ovo je i ogroman gubitak za sve nas. Zvonko je bio divan čovek, zla sudbina htela je da nastrada u kraju gde je odrastao, stasavao i odakle je otišao da leti. Nažalost, eto šta se desilo. Tuga, tuga do neba – kroz jecaj kaže jedna od komšinica Vasiljevića.

foto: Kurir/T.Ilić

Zbog pogibije dva pilota na području opštine Mali Zvornik danas je proglašen Dan žalosti, ali će tuga dugo ostati u ovom kraju, a zauvek sećanje na Vasiljevića i Krsnika, pripadnike 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije, koji su u najtežem trenutku ostali prisebni. Avion su, videvši da je pad neizbežan, usmerili tako da izbegnu sve kuće u Brasini i sprečili da letelica usmrti još nekoga.

1 / 5 Foto: Kurir/T.Ilić

Podsetimo, Vasiljević je zajedno sa majorom Dejanom Krsnikom, poginuo prilikom pada aviona MiG-21 u ataru malozvorničkog sela Brasina minulog petka. Bili su pripadnici 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track