Najnovije vesti

SLOVENIJA I UKRAJINA NAM POSLEDNJE PODIGLE RAMPU: Evo u kojih 19 zemalja građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja
Foto: EPA/MICOL BRUSAFERRO

KOMPLETNA LISTA

SLOVENIJA I UKRAJINA NAM POSLEDNJE PODIGLE RAMPU: Evo u kojih 19 zemalja građani Srbije mogu da putuju bez ograničenja

Društvo

Premda granice EU i u oktobru ostaju zatvorene za državljane naše zemlje, od pre dva dana smo na zelenoj listi makar kada je Slovenija u pitanju. Za ulazak u ovu zemlju nije potreban ni karantin ni negativan PCR test.

Osim Slovenije u koju od 29. septembra možemo bez ograničenja, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova je naznačeno da je i u Ukrajini zabrana ulaska za naše državljanje prestala da važi 28. septembra u ponoć.

Ovde navodimo sve zemlje u koje građani Srbije trenutno mogu putovati bez ograničenja:

Albanija

Belorusija

BiH

Brazil - uz neophodnu potvrdu o zdravstvenom osiguranju za sve vreme trajanja boravka; zabranjeni su internacionalni letovi sa krajnjim odredištem u federalnim državama: Mato Groso do Sul, Paraiba, Rondonia, Rio Grande do Sul i Tokantis)

Bugarska - državljani Srbije mogu ući u Bugarsku bez negativnog PCR testa ako dolaze iz Srbije ili država članica EU ili Šengenskog sporazuma (uključujući San Marino, Andoru, Monako i Vatikan), V. Britanije, Severne Irske, Australije, Кanade, Gruzije, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Republike Кoreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine, Belorusije i Turske; ako državljanin Srbije dolazi iz zemlje koja nije prethodno navedena, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata)

Jamajka - pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: visitjamaica.com

Kongo

DR Kongo

Meksiko

Moldavija - ukoliko državljani Srbije na teritoriju Moldavije ulaze ili tranzitiraju iz zemalja koje se nalaze u "crvenoj zoni": Rumunija, Ukrajina, itd, obavezan je karantin u trajanju od 14 dana

Oman

Palau - neophodno je da prilikom ulaska popune formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Кini, uključujući Hong Кong i Makao ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid 19

Pakistan (na aerodromu se kontroliše temperatura; za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtevati test na koronu; u slučaju pozitivnog testa, obavezna je mera izolacije u bolničkim ili uličnim uslovima)

San Marino

SAD - u SAD ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Кini (osim Hong Кonga i Makao), Iranu, 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu

Slovenija

Sudan

Turska - pri ulasku u zemlju postoji obavezni lekarski pregled i merenje temperature; popunjava se formular sa ličnim podacima, kontaktom i adresom boravka; ukoliko se na lekarskom pregledu pokažu simptomi, Direkcija za zdravstvo prevozi lice u najbližu zdravstvenu ustanovu u kojoj će se raditi test; Turska ne pokriva bolničko lečenje od korona virusa ukoliko se lice zarazi tokom turističkog boravka u Turskoj)

Ukrajina (na sajtu Ministarstva spoljnih poslova piše da je svim stranim državljanima zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć)

Centralnoafrička Republika

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...