PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za četvrtak, 29. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ PORUČIO NA TVITERU: Terorizam nikada neće pobediti moralne i ljudske vrednosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da terorizam nikada neće pobediti moralne i ljudske vrednosti i da saoseća sa porodicama ubijenih u Nici.

foto: Printscreen

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, NASTAVLJA SE CRNI NIZ: Još 1.384 novozaražena, 6 preminulih

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 9.457 građana, od kojih je 1.384 bilo pozitivno.

foto: Covid19.rs Printscreen

DR KON PRAVO USRED SREDE: Vanredno stanje nije opcija!

Uvođenje vanrednog stanja nije opcija za sprečavanje širenja virusa korona, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon koji je dodao da je neophodno poštovati mere i istakao da je najpametnije nositi zaštitne maske.

foto: Printscreen RTS

ZA NENOŠENJE MASKE MOGUĆA I ZATVORSKA KAZNA OD 5 DANA: Evo kad počinje strože sankcionisanje zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakona o prekršajima kojima će se efikasnije i strože kažnjavati svako nepridržavanje protivepidemioloških mera naći će se u Skupštini Srbije najkasnije za dve nedelje.

foto: Zorana Jevtić

DEČAK PRONAĐEN PROMRZAO U SENU JOŠ ĆUTI: Roditelji kažu da ne znaju šta se tačno desilo, a ovo su mogući RAZLOZI ZAŠTO SE KRIO!

Dečak D. N. (9) iz Donjeg Dobrića kod Loznice koji je nestao juče popodne na putu do kuće pronađen je danas oko 12 časova, posle skoro 20 sati potrage. Dečaka je pronašla majka u bali sena koje se nalazila iza kuće.

foto: Kurir TV, T. Ilić

MITROPOLIT AMFILOHIJE U TEŠKOM STANJU: Priključen na respirator, nalazi se u veštačkoj komi

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije se nalazi u vrlo ozbiljnom i teškom zdravstvenom stanju. On je, kako saznajemo, priključen tokom dana na respirator.

foto: Youtube prtscr / Sputnjik

LAŽNA VEST: Novosti objavile da je mitropolit Amfilohije umro, pa povukle tekst!

Beogradske Večernje novosti objavile su vest da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo, ali su ubrzo povukle vest sa svog sajta!

PRIZNANJE ZA MOLERA PAVLA I NJEGOVE KOLEGE: Uručene nagrade za njihovo herojsko spasavanja devojčice iz požara (FOTO)

Momcima koji su pre nekoliko dana spasili život devojčice u požaru na Dorćolu, danas su uručene nagrade i priznanja za njihovo herojsko delo, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su oni time pokazali kako svi treba da se ponašamo prema ljudima koji se nađu u nevolji.

foto: Beoinfo

OVAKO JE KRENUO HAOS U FRANCUSKOJ: Sve je počelo na školskom času, nastavilo se ratom dva lidera, a onda je usledio pokolj

Sve veće tenzije između francuskog lidera i muslimana počele su u prvoj polovini oktobra, na času u Parizu kada je profesor Samuel Pati želeo da objasni učenicima šta znači sloboda izražavanja pokazavši im karikaturu proroka Muhameda, a kulminirale su današnjim napadima u Nici i Avinjonu.

foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

KURIR NA MESTU VELIKE NESREĆE KOD OBRENOVCA Dečak (7) preminuo nakon što ga je otac pregazio traktorom, poginuo 50 metara od kuće

Dete J. N. (7) preminulo je danas od posledica povreda koje je zadobilo kad je traktor prešao preko njega.

foto: Tamara Trajković

NISU STIGLI DA TREPNU: Pogledajte munjevito hapšenje trgovaca ljudima koji su 7 osoba stavili u KONTEJNER SMRTI ZA PARAGVAJ

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak hapšenja dve osobe zbog sumnje da su organizovali nedozvoljen prelaz državne granice za sedam ilegalnih migranata čiji su posmrtni ostaci pronađeni u kontejneru u Paragvaju.

foto: MUP, Printscreen

NEZAPAMĆENA DRAMA U SELU KOD SOMBORA: Milan zatekao suprugu Kristinu u kolima sa drugim muškarcem, a onda zapucao

Milan L. iz Čonoplje osumnjičen je da je pucao iz pištolja u šoferšajbnu automobila u kome su se u tom trenutku nalazili njegova supruga Kristina L. i Goran M.

foto: T. I.

PUKLA PETARDA NA MARAKANI! Evropska Zvezda pokazala pravo lice i DEMOLIRALA češki Liberec pred praznim tribinama! VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su češki Liberec sa 5:1 (2:1) u utakmici 2. kola grupne faze Lige Evrope i tako upisali prvu pobedu nakon poraza u Nemačkoj od ekipe Hofenhajma.

foto: @startsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track