SUTRA NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: Molitvenik Svetoj Petki sa zlatotiskom i dodatak TV Ekran
Foto: Kurir

SUTRA NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: Molitvenik Svetoj Petki sa zlatotiskom i dodatak TV Ekran

Društvo -

Dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju jedinstvene molitvenike sa zlatotiskom.

Pored hramova Svete Petke često se nalaze izvori lekovite vode koju ljudi uzimaju verujući da će im zalečiti rane i zaštititi ih od bolesti. Sutra ćete uz dnevne novine Kurir dobiti molitvenik Svetoj Petki sa prvom i drugom molitvom, molitvama za bolesne i siromašne i dodatak TV Ekran.

Ova svetiteljka je veoma poštovana i ne samo kod Srba, već i kod drugih nehrišćanskih naroda na istoku. Veruje se da je pomagala bolesnima i siromašnima, pa joj se vernici obraćaju molitvom za spas od bolesti i drugih životnih nevolja.

Prema predanju, Sveta Petka je mnoge godine provela u pustinji, u postu i molitvi i usamljeničkom životu. Predanje dalje kaže da joj se u snu javio anđeo i uputio u otadžbinu da širi veru Hristovu. Zato se Sveta Petka na ikonama predstavlja u monaškoj odeći, sa krstom u ruci.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Milena Radulović: Sve svo je likove gradim iz duše. U vikendu pred nama očekuju se finalne epizode serije „Državni službenik“ Telekoma Srbija, a glumica koja je u njoj oživela ulogu Lidije na tajnom zadatku priča o tome kako je izgradila ulogu.

Jelena Pejović: Rad na „Crnoj hronici“ Kurir televizije mi je veliki izazov.

Vladimir Aleksić: Divimo se sportistima, a junaci 21. veka su naučnici.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track