VOZAČI, OPREZ! Magla usporava vožnju, na putevima vlažno i mračno, pamet u glavu
Foto: Beta/Ana Slović

AMSS

VOZAČI, OPREZ! Magla usporava vožnju, na putevima vlažno i mračno, pamet u glavu

Društvo -

BEOGRAD - Magla će i ovog jutra otežavati vožnju vozačima, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srbije.

Vozači treba dobro da podese svetla, smanje brzinu kretanja i vode računa o kočenju, kao i o mestu na kojem se zaustavlju.

Zbog povremeno slabe kiše i mokrih deonica neophodna je opreznija vožnja i prilagođena brzina, naročito na mostovima i nadvožnjacima kao i na putevima preko planinskih prevoja.

Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali se veći broj vozila može očekivati u popodnevnim časovima što je i karakteristično za početak vikenda. Na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila. Nema dužih čekanja ni na putničkim i teretnim terminalima na graničnim prelazima.

Putevi Srbije: Radovi na više deonica

Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja. Na auto-putu E-75, petlja "Požarevac", glavni pravac auto-puta, u smeru Niš-Beograd, od 10 časova će se izvoditi radovi na postavljanju ITS opreme, uz zauzeće preticajne saobraćajne trake.

Na auto-putu E-70, zona petlje "Pećinci" (km 68+362), od danas traju radovi na pojačanom održavanju.

Tokom izvođenja radova, na desnom kolovozu auto-puta, u smeru Ruma - Beograd, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Na petlji Surčin-petlja Ostružnica obavljaju se radovi na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko reke Save. Saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd ka Novom Sadu.

Na putu Pazarište - Tutin obustavljen je saobraćaj zbog radova koji se izvode u punom profilu puta. Alternativni putni pravac je Pazarište - Dojeviće, Dojeviće - Novi Pazar, Novi Pazar - Bregovi, Bregovi - Tutin. Alternativni pravac za lokalni saobraćaj - lokalni putevi Pazarište - Delimeđe - Mađare, Pazarište - Crnoča - Brniševo - Crkvine, Pazarište - Mađare - Paljevski most.

Na putu Boljevci - Obrenovac obavljaju se radovi na sanaciji kolovoza, do 29. decembra i i dalje je na snazi obustava saobraćaja. Alternativni putni pravac iz pravca Obrenovca auto-put E-763 (Miloš Veliki). Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije u 7.45 časova, na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track