DANAS NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: Čekaju vas ikona s likom Svetog arhangela Mihaila u zlatotisku i dodatak TV Ekran
Foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: Čekaju vas ikona s likom Svetog arhangela Mihaila u zlatotisku i dodatak TV Ekran

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Aranđelovdan. Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti DVA POKLONA: ikonu Svetog arhangela Mihaila sa zlatotiskom i dodatak TV Ekran.

Sveti arhangel Mihailo smatra se čuvarem pravoslavne vere i borcem protiv jeresi. Kod mnogih hrišćana koji slave Aranđelovdan postoji verovanje i običaj da se ne sprema žito, jer se on smatra živim svetiteljem, što je potpuno netačno. Za slavu je potrebno poslužiti i žito, jer se žito sprema za duše predaka, a ne za dušu sveca, koji je pred Bogom živ. Da li će trpeza biti posna, zavisi od toga na koji dan pada slava, to jest ukoliko se proslavlja sredom ili petkom, trpeza će biti posna.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Gordan Kičić: Volim kameru i verujem da je ljubav uzvraćena. Dok uživa u pohvalama na račun svog rediteljskog prvenca, serije „Mama i tata se igraju rata“, glumac priča zašto mu je lik Veljka jedan od omiljenih i otkriva svoje dalje planove.

Nataša Marković: Komedija je teška za igranje i često potcenjena.

Marijana Tabaković: Jutarnji program je kruna mog rada na televiziji.

Sutra poklanjamo luksuzni drveni stalak s likom Svetog arhangela Mihaila u zlatotisku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track