Siromaštvo

KUĆA PUNA LJUBAVI, ALI ZA MLEKO NEMAJU! Otac i majka sa 20.000 dinara jedva uspevaju da prehrane ČETVORO DECE! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Na obodu subotičkog naselja Zorka, u trošnoj jednosobnoj kući, živi šestočlana porodica Šuranji. Ono što je mnogima uobičajeno - da imaju tri obroka i topao dom, za njih je kažu samo san. Ponekad je i mleko koje dobijaju od jedne koze - luksuz.

Okruženi zidovima skromne kuće, pune ljubavi, uz porodicu Šuranji, nepozvan, a čest gost je i tuga.

Iako dvorištem šeta nekoliko vrsta domaćih životinja, hrane za njih šestoro nema dovoljno. Majka Vesna leže u suzama, jer njena deca Štefan, Kiti, Leona i Humrod u krevet odlaze gladni.

Kako kaže oni su skromna i dobra deca koja ne traže puno, ali kojoj je sa primanjima od dvadesetak hiljada mesečno, vrlo teško pružiti i ono osnovno, a ta muka je "neprestano izjeda".

Muž Zoltan radi od jutra do mraka, a ona, nakon nedavne operacije katarakte vidi tek na jedno oko, te dane provodi u kućnim poslovima uz dvoje najmlađih mališana.

Ognjište porodice Šuranji je danas toplo, a već sutra ne znaju odakle da nađu novac za ogrev.

Maštaju o mogućnosti da srede kupatilo i da deci naprave sobu kako Kiti i Štefan ne bi više spavali na starim kaučima u hodniku i kuhinji.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track