PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za utorak 1. decembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

PREDSEDNIK SRBIJE URUČIO ODLIKOVANJA PORODICAMA HEROJA: Ordenje za prerano preminule u borbi sa kovidom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana primirja u Velikom ratu, uručio odlikovanja porodicama prerano preminulih heroja naše zemlje koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Covid-19.

foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

OBOREN REKORD PO BROJU TESTIRANIH, DANAS IH JE 22.837: Oboren i rekord po broju novozaraženih - 7.999, 48 preminulih

U Srbiji je u poslenja 24 sata na korona virus tesitrano 22.837 građana što je novi rekord, od kojih je 7.999 zaraženo, što je nažalost takođe rekord.

foto: Printscreen

KURIR SAZNAJE! NOVE STROŽE MERE OD VIKENDA: Subotom i nedeljom zatvara se sve osim OVIH 6 objekata EVO KO SME DA RADI

Vlada Srbije prihvatila je predlog medicinskog dela kriznog štaba i, kako Kurir ekskluzivno saznaje, dala zeleno svetlo za nove mere koje, između ostalog, podrazumevaju da će ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, moći da rade radnim danima do 17 časova, dok vikendom neće uopšte raditi - od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati.

foto: EPA/Antonio Bat

BRNABIĆ: Situacija ozbiljna, ali je držimo pod kontrolom! VAKCINA ĆE BITI BESPLATNA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je trenutna situacija sa epidemijom korona virusa u Srbiji ozbiljna, ali da se zahvaljujući merama, koje država preduzima, drži pod kontrolom.

foto: Pink Printscreen

ZABRINJAVAJUĆE KORONA- PROGNOZE PROFESORA KOČOVIĆA: Ove nedelje čeka nas PIK TREĆEG TALASA, a evo kada IZLAZIMO IZ CRNE ZONE

Trenutno smo uz Crnu Goru, druga zemlja u Evropi sa najlošijim pokazateljima. Oni koji nisu verovali u kovid 19 odneli su prevagu nad ostalima. Bilo ih je manje, a sada se zaražavaju svi od reda. Broj od 1.254 zaraženih na 100.000 stanovnika u prethodnih 14 dana - ECDC indeks - drugi je najgori u Evropi, kaže profesor informatike Petar Kočović.

foto: Pink Printscreen

DR IVANA STAŠEVIĆ KARLIČIĆ, DIREKTORKA "LAZE": I zdravi zbog korone upadaju u delirijum i pokušavaju da dignu ruku na sebe

U Leskovačkoj bolnici danas je od kovida-19 preminuo pacijent (48) koji je pre nekoliko dana pokušao da se ubije usred bolnice tako što je razbio ogledalo i isekao se po čitavom telu.

foto: Marina Lopičić

OVA 3 GRADA U SRBIJI RASADNICI SU KORONE: Beograd prednjači sa 1.968 novozaraženih, evo ko je odmah iza

U Srbiji je danas potvrđeno još 7.999 slučajeva korona virusa, što je najveći broj novoobolelih od početka epidemije, a testirano je 22.837 građana, što je najveći broj testiranih za jedan dan.

KAMENOVAN POVRATNIK NA KIM: Miodrag Stašić napadnut u svom dvorištu u selu Drenovac, polomili mu i prozor

Povratnik Miodrag Stašić iz sela Drenovac kod Kline napadnut je kamenicama pre nekoliko dana u svom dvorištu, saopštilo je danas Ministarstvo za zajednice i povratak.

foto: printscreen Tweet

ZVANIČNO SAOPŠTENJE RIBLJE ČORBE: Članovi neće prisustvovati komemoraciji Miše Aleksića, a evo šta je GLAVNI RAZLOG (FOTO)

Miša Aleksić. osnivač "Riblje čorbe" preminuo je od posledica korona virusa.

foto: Nebojša Mandić

OVAKO JE UHAPŠEN MLADIĆ KOJI JE SINOĆ PUCAO NA KARABURMI: Stavili mu lisice, a POGLEDAJTE šta su mu našli na sedištu auta VIDEO

J.N. uahpšen je zbog sumnje da je sinoć oko 19,30 časova, na terotoriji opštine Palilula, u ulici Bore Vukumirovića, iz automobila marke „reno laguna“ ispalio više projektila u pravcu parkiranog vozila marke „mercedes“.

foto: MUP Srbije

KURIR SAZNAJE ŠTA PIŠE U SPORAZUMU SUDA I BANETA VIDAKOVIĆA: Evo gde će i koliko glumac robijati

Sporazumom o priznanju krivice sa Višim tužilštvom Bane Vidaković je priznao da je droga koja je pronđena kod njega bila za njegovu ličnu upotrebu i saglasio se da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa nanogicom i prihvatio obaveznu meru lečenja, nezvanično saznaje Kurir.

foto: Ana Paunković

SAHRANJENA HRABRA MINJA: Uz jecaje i zvuke violine kovčeg spušten u zalazak sunca, tačno u 15.15 IMALA JE 15 GODINA (FOTO)

Na desetine ljudi danas se okupilo na Novom bežanijskom groblju da na poslednji počinak isprati hrabru devojčicu Minju D. (15) koja je prošlog utorka preminula od povreda zadobijenih u požaru koji je na Svetu Petku izbio u stanu na Dorćolu u kojem je živela.

foto: Tamara Trajković, Kurir, Printscreen

RADILI PIŠTOLJI ZBOG SVAĐE U SAOBRAĆAJU NA VOŽDOVCU! Posvađali se, pa potukli, a vozač PORŠEA IZVADIO oružje i zapucao

Posle svađe u saobraćaju koja se oko 20.30 sati dogodila u Kumodraškoj ulici jedan vozač izvadio je pištolj i zapucao u vazduh.

foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track