munjevit odgovor mup, građani sad mogu da se osećaju bezbedno

TAČKA NA HAOS U PAZARU: Pogledajte pojačane patrole policije i Žandarmerije na ulicama, građani mogu da odahnu posle pucnjave

Društvo -

NOVI PAZAR - Na ulicama Novog Pazara od jutros je vidljivo pojačano prisustvo policijskih i patrola Žandarmerije čime je MUP Srbije ekspresno stavio tačku na bezbednosno nepovoljnu situaciju po žitelje tog grada u proteklih nekoliko dana.

Građani Novog Pazara sada mogu da odahnu i slobodno izađu na ulice posebno posle pucnjave u kojoj je ranjen muškarac ali i slučajna prolaznica, nedužna žena koja je pošla po dete u vrtić.

MUP je posle niza neprihvatljivih događaja u Novom Pazaru munjevito reagovao i pojačao prisustvo policije i Žandarmerije u ovom gradu kako bi se momentalno poboljšala bezbednosna situacija.

Novi Pazar, policija, Žandarmerija
foto: Kurir

Država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi u Novom Pazaru

Podsetimo, ministar MUP Aleksandar Vulin sinoć je bio izričit poručivši da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi u Novom Pazaru.

On je najavio pojačane aktivnosti policije i Žandarmerije, što se danas i vidi na ulicama Pazara.

„Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude“, istakao je ministar Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

Ministar Vulin je rekao da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ne sme da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom delu naše Republike.

„Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom.

Za njih u ovom gradu neće biti mesta“, istakao je ministar Vulin. Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track