ĐERLEK O ISPORUCI FAJZEROVE VAKCINE: Posle Nove godine stižu na nedeljnom nivou, biće vakcinisani i medicinski radnici
Foto: Tanjug Nikola Anđić

počela vakcinacija korisnika Gerontološkog centra Beograd

ĐERLEK O ISPORUCI FAJZEROVE VAKCINE: Posle Nove godine stižu na nedeljnom nivou, biće vakcinisani i medicinski radnici

Društvo -

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek preneo je danas novinarima da će "Fajzer" u januaru, februaru i martu na nedeljnom nivou da isporučuje Srbiji vakcinu protiv korona virusa.

Đerlek je rekao da bi u januaru trebalo da bude isporučeno 78.000 vakcina, u februaru 98.000 i u martu 114.000 vakcina protiv kovida 19.

"Tako da će paralelno sa imunizacijom najstarijih korisnika staračkih domova biti vakcinisani i medicinskih radnici", rekao je Đerlek novinarima ispred Gerontološkog centra Beograd, gde je danas počela vakcinacija korisnika te ustanove.

On je naveo da je napravljen plan imunizacije korisnika staračkih domova tako da se vakcine što pre potroše i naglasio da će se vakcinacija sprovoditi ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima širom Srbije.

Đerlek je kazao da je izuzetno ponosan na državu i sve koji su, kaže, proteklih meseci uložili veliki trud i angažovanje da Srbija dobije vakcinu do Nove godine ističući da je to primer koliko država misli o svojim građanima i njihovom zdravlju.

Podsetio je da je Srbija treća zemlja u Evropi, pored Velike Britanije i Švajcarske, koja je počela sa vakcinacijom protiv korona virusa.

''Mi danas počinjemo da spasavamo ljudske živote u pravom smisu te reči i da zaštitimo oko 2.500 ljudi da se ne razbole od kovida-19, a samim tim i da ne izgube život'', naveo je Đerlek.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track