VELIKI OBRT U ŽIVOTU BESKUĆNIKA MIRKA: Posle našeg priloga fotograf sa ulice dobio TOPLI SMEŠTAJ (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Posle video objave Kurir televizije o životu Mirka Ondrika, uličnog fotografa koji dane provodi više gladan nego sit, radeći sve dostupne poslove sa samo jednim ciljem - da zaradi 1200 dinara kako bi platio stan na dan i noć proveo na toplom i suvom - našoj medijskoj kući javila se humana žena koja je poželela da mu pomogne!

"Rekla je ja sam ta i ta osoba, htela bih da ti pomognem da budeš smešten negde bar preko zime. Postoji ta neka božićna sreća i način i samo se iz vedra neba žena javila i rekla da će mi pomoći. Rekla je da sam i vredan i radan i da se borim i da nikog nije videla nekog da se toliko trudi koliko se ja trudim. Ne znam kako da joj se zahvalim, ne znam, toliko sam srećan da namam više šta da kažem", ostao je Mirko bez reči na čin dobročinstva. Kako dodaje, sve se odvijalo brzo, pozvala ga je 25., a u nov stan se sa samo jednim koferom uselio već 30. decembra, a sudbina je htela da je na zidovima visila fotografija čiji je on autor. "Kad mi je ona javila, ja sam ušao na sajt kupujem prodajem i prvi stan koji mi je izašao je bio ovaj stan. Prvo što sam uradio je da sam našao svoju fotografiju i to mi se dopalo.

Gazda kaže da su pre mene ovde živeli neki studenti i mnogo mi je bilo drago kad sam video svoju fotografiju u ovom stanu. Baš sam se iznenadio", navodi Mirko. Takođe, od emitvanja njegove priče dešavalo mu se da mu ljudi prilaze i da kupuju njegove fotografije. Da podsetimo, Mirko je do skoro bio beskućnik, više puta je spavao na ulici i po parkovima. Pre deset godina počeo je da radi kao ulični prodavac časopisa "Lice ulice", a ubrzo je kod njih završio i kurs fotografije koji mu je omogućio da se prehrani i plati kiriju. Posle toga poslovi su se ređali, radio je i kao građevinac, konobar, prodavac, berač malina... "Voleo bih da se zaposlim kao konobar, pomoćni kuvar, samo da krenem nešto normalno da radim, da imam normalan posao i da jednog dana, ako Bog da, dobijem penziju", navodi ovaj mladić svoj san koji se od 17. godine bori za bolje sutra, kada su mu se roditelji razveli i osnovali nove porodice u koje on nije dobrodošao, a baba i deda koji su ga odgajili umrli i ostavili ga samog.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track