PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za utorak 2. februar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VELIKI USPEH SRBIJE SA VAKCINACIJOM TEMA BROJ 1 U EVROPI: Premijerka Brnabić u jutarnjem na Euronjuzu o imunizaciji u našoj zemlji

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je danas u jutarnjem programu kanala Juronjuz o vakcinaciji u Srbiji, a glavna tema razgovora je bio uspeh koji je Srbija postigla po pitanju nabavke vakcina i imunizacije građana.

Ana Brnabic
foto: Printscreen TV Pink

KORONA BROJKE PONOVO RASTU: Danas 1.903 novozaražena, preminulo 18 pacijenata

U Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano je 12.191 građanin od kojih su 1.903 novozaražena.

presek
foto: Printscreen/covid19.rs

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: Beograd još uvek najveće žarište sa više od 500 novozaraženih, na drugom mestu Novi Sad

Najveći broj novih registrovanih slučajeva je ponovo u Beogradu gde je za 24 sata potvrđeno još 531 slučaj zaraze. Novi Sad je i danas trocifren, sa još 112 nova slučaja.

Vuhan, SZO, naučnici, istraživanje, Kina, koronavirus, korona
foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

RUSKA VAKCINA OBEZBEĐUJE IMUNITET NAJMANJE 2 GODINE! Pokazala skoro istu epidemiološku efikasnost među svim grupama

Istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, koji je razvio vakcinu protiv korona virusa Sputnjik Ve, očekuje da ona obezbedi imunitet od više od dve godine, izjavio je danas šef Instituta Aleksandar Ginzburg.

vakcina, koronavirus, kovid vakcina, Sputnjik V
foto: Shutterstock

DR SRĐA: Vakcinacija najvažniji faktor za pobedu virusa! Nijednog trenutka nije rečeno da ne treba da se vakcinišu trudnice

Imunolog Srđa Janković kaže da je teško proceniti kad će virus biti pobeđen, jer to zavisi od mnogo faktora, ali najviše od nas samih.

Srđa Janković
foto: Printscreen/RTS

VEOMA SMO BLIZU UBLAŽAVANJU MERA: Kafići će raditi do 22 sata, a to zavisi od KLJUČNIH ARGUMENATA dva krila Kriznog štaba!

Nezvanične procene ukazuju na to da će sednica na kojoj će se odlučivati da li će mere protiv korone biti olabavljene biće najneizvesnija do sada, a glavna odluka se odnosi u vezi sa produženjem rada ugostiteljskih objekata sa 20 na 22 časa.

kafići, patrola, antikorona
foto: Nemanja Nikolić

DOKTOR TIODOROVIĆ ZA KURIR: Protiv popuštanja mera sam! REKAO JE SVOJE O NAJAVI DA ĆE KAFIĆI OD SRETENJA RADITI DO 22 ČASA

Prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba kaže za Kurir da je protiv popuštanja mera jer raste broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

Branislav Tiodorović
foto: Pritnscreen

PARICE STIŽU U MARTU! PO 135 EVRA ZA SVAKOG ZAPOSLENOG: U aprilu i maju stiže još po 270, a posle kreće i pomoć za građane

Novi paket ekonomskih mera vredan je 2,5 milijardi evra, a prve pare na računu, već u martu, dobiće preduzetnici i vlasnici malih i srednjih preduzeća.

OVO JE MLADI FUDBALER KOJI JE STRADAO U TEŠKOJ NESREĆI KOD VRŠCA: Plandište tuguje za Filipom (19), oglasio se i njegov klub FOTO

Filip R. (19) iz Plandišta nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na putu Vršac – Plandište, kada je na njegov automobil marke "mercedes" pod nerazjašnjenim okolnostima, iz suprotnog pravca, naleteo "BMW".

Filip Radulovic
foto: Printscreen

POGLEDAJTE! FILMSKA AKCIJA INTERVENTNE NA KARABURMI: Razbojnik se šokirao kada je shvatio kakva sila mu je grunula na vrata (VIDEO)

Ono što se obično vidi samo u akcionim filmovima, zabeležio je čitalac Kurira koji je poslao snimak upada tima interventne policije i inspektora UKP u "štek" stan na Karaburmi gde se sakrio razbojnik, osumnjičen za pljačku menjačnice.

hapšenje, Karaburma, menjačnica
foto: Kurir

VELJA NEVOLJA REKETIRAO BAKU PRASETA: Debele pare je uzimao na RAZNIM ŠEMAMA, imao je i ZLATNU KOKU NA ESTRADI

Partizanova navijačka grupa "Principi", za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja dala je na Instagram nalogu otvorenu podršku reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji se nedavno sa tužilaštvom nagodio da dobije samo godinu dana kućnog zatvora.

Velja Nevolja, Stefan Đurić Rasta
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

FILMSKA AKCIJA! OVAKO HAPSI SRPSKA POLICIJA U SARADNJI SA AMERIČKOM DEA: Uhapšeno 7 članova krimi-grupe sa 22 kg heroina (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom, zaplenili su 22 kilograma heroina i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

BRAVO MOMCI! SRBIJA NA STARTU ATP KUPA SLAVILA NAD KANADOM: Đoković priredio spektakl i VELIKI PREOKRET! (VIDEO)

Teniska reprezentacija Srbije u Melburnu trijumfom nad Kanadom sa 2-1 u pobedama započela je odbranu ATP kupa.

Novak Đoković
foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track