NEKA JE SA SREĆOM: Dobitnici u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi preuzeli svoje automobile (FOTO)
Foto: Tanjug/Vladimir Đoković

lepa scena

NEKA JE SA SREĆOM: Dobitnici u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi preuzeli svoje automobile (FOTO)

Društvo -

Deset novih "fiata 500L" koje su dobili učesnici nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" krenulo je danas posle svečane dodele u Kragujevcu u razne krajeve Srbije.

Ključeve automobila srećnim dobitnicima dodelio je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mirko Janić koji je istakao da je prikupljanje fiskalnih računa dobar način da građani steknu tu naviku i pomognu da budžetski prihodi budu veći.

- Akcija "Uzmi račun i pobedi" ima uspeha. Dobili smo informaciju da je poslato više od osam miliona koverata, a to dovoljno pokazuje koliko naš narod ima svest o značaju akcije. Građani su prepoznali koliko je zalaganje Vlade Srbije da sprečimo sivu ekonomiju - rekao je Janić.

Dodelu nagrada iskoristio je da uputi apel svim građanima Srbije da uzimaju fiskalne račune i da šalju i učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

- Današnja dodela i ovih 10 ljudi, srećnih dobitnika, pokazuju da je realno i istinito - rekao je Janić.

1 / 5 Foto: Tanjug/Vladimir Đoković

Istakao je da Vlada Srbije radi na sprečavanju sive ekonomije, a da je akcija preko nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" samo jedna od inicijativa koje tome doprinose kako bi i građani shvatili značaj tih aktivnosti.

- Nagradna igra je zapravo način da pokažemo narodu da je način da sprečimo sivu ekonomiju, a istovremeno i nagradimo sve ove divne ljude koji su do sada slali fiskalne račune - kazao je Janić.

Srećna dobitnica "fiata 500L" Ankica Radišić iz Đurđeva kod Novog Sada kaže da je do nagrade došla u kooperaciji sa majkom jer su zajedno skupljale račune.

Dodaje da nije pratila izvlačenje u kome je bilo osam miliona koverata sa fiskalnim računima i da je svesna da je dobitnik nagrade postala kad su počeli da zvone telefoni i stižu čestitanja.

Ankica je dodala da će, bez obzira na to što je nagrada stigla kroz saradnju, novi automobil koristiti ona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track