UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA: Nema zaštićenih, samo tako se ova borba može sprovesti do kraja!
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

saopštenje

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA: Nema zaštićenih, samo tako se ova borba može sprovesti do kraja!

Društvo -

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) podržalo je akciju hapšenja osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe i vršenje najtežih krivičnih dela i pohvalilo rad Tužilaštva za organizovani kriminal i drugih državnih organa koji u njoj učestvuju.

Ovo strukovno udruženje pozvalo je nadležne i "da istragu sprovedu dosledno i temeljno, da se provere sve osobe i navodi koji bi ukazivali na bilo kakvu umešanost u kriminalne radnje".

Udruženje sudija i tužilaca Srbije
foto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

- Stav Udruženja ostaje neizmenjen - nema zaštićenih, jer se samo na taj način ova borba može sprovesti do kraja. Obavešteni iz medija da su sekretar Državnog veća tužilaca (DVT) Tomo Zorić i zamenik Drugog osnovnog javnog tužilaštva Milica Ljubičić, prilikom akcije hapšenja osumnjičenih bili zatečeni na istom mestu sa jednim od potencijalno osumnjičenih, pozivamo nadležne organe da svestrano i bez odlaganja provere sve navode i što pre utvrde činjenice. Takve spekulacije, bez utemeljenosti u činjenicama, urušavaju ne samo ugled i čast imenovanih, već i ugled tužilaštva kao organizacije - saopštilo je UST.

Kako navode, zbog toga je nužna svestrana i hitna provera navoda, kako i se i "javnotužilačka organizacija ali i opšta javnost pravovremeno i tačno obavestili o događajima".

(Kurir.rs/UST, foto Stefan Stojanović, Mondo, UST)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track