NIJE JEDINI

MILJAN PRIMIO VAKCINU I DOBIO KORONU: Evo ZAŠTO se to događa i u čemu mnogi GREŠE dok ne prime drugu dozu! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Sve je više građana koji su se nakon primljene prve doze vakcine zarazili koronom. Mnogi su prve simptome korone osetili samo dan ili dva nakon primanja prve vakcine. Upravo to dogodilo se i Miljanu Vitomiroviću, koji kako navodi, nije usamljen slučaj.

-Mnogo se govori o tome da se pun imunitet stiče tri nedelje od druge vakcine. Ja nisam usamljen slučaj, znam još neke ljude koji su zaraženi posle vakcinacije, neki nekoliko dana kasnije kao ja, neki čak i dve nedelje posle prve doze vakcine i što je jedan prijatelj rekao: "Primili smo go u produžecima"- kaže Miljan.

Glavna pitanja koja se u ovim slučajevima nameću jesu kakav je dalji tok na putu zaštite od virusa, koliko i da li se odlaže revakcinacija, kao i da li je klinička slika obolelih gora nego kod ostalih.

Doktorka Snežana Medić, epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Vojvodine odgovorila je da prva doza nije dovoljna za stvaranje imuniteta.

-Oni će odbolovati koronu i nakon minimum mesec dana ili optimalno tri meseca kasnije treba da potraže vakcinalni punkt - objasnila je dr Medić i dodala da su kliničke slike kod obolelih koji su primili cepivo identične kao i kod onih osoba koje nisu primile vakcinu uopšte.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track