OVI HRABRI VOJNICI ČUVAJU NAŠU DRŽAVU: Održana je taktičko-pokazna vežba, DEMONSTRIRALI SU SILU (VIDEO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

SVAKA ČAST

OVI HRABRI VOJNICI ČUVAJU NAŠU DRŽAVU: Održana je taktičko-pokazna vežba, DEMONSTRIRALI SU SILU (VIDEO)

Društvo -

Pripadnike 22. pešadijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Petar Leković“ u Požegi, obišao je danas potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Kasarnu u Požegi je ponovo vraćena u upotrebu za Vojsku Srbije 2014. godine. Ministar odbrane zahvalio je komandantima Kopnene vojske i Druge brigade na tome što su uložili ogromne napore da ta brigada bude dobro obučena, da ljudi imaju podstrek i da svakodnevnim treningom i vežbom dobijemo iskusne starešine i vojnike koji upravljaju složenim borbenim sistemima kojima Kopnena vojska i Druga brigada raspolažu.

Stefanović sa vojnicima
foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Naša vojska je stub bezbednosti naše zemlje, a vojska je ključni deo u osnovi zaštite naše države i neodvojivi deo svog naroda.

Ističe se da je veoma važno svakodnevno poboljšanje standarda vojnika. Cilj je modernizacija vojske.

Stefanović sa vojnicima
foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Činjenica je da građani Srbije mogu da računaju na to da kad imaju jaku vojsku, da će i Srbija biti jaka - poruka je ministra.

Komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović predstavio je ministru odbrane zadatke, ciljeve i namenu Druge brigade kopnene vojske. Pripadnici 22. pešadijskog bataljona prikazali su obuku čete minobacača 122 mm, zatim periodične preglede motornih vozila i naoružanja, kao i rad u tehničkoj radionici. Na kraju današnjeg obilaska, ministar Stefanović obišao je Spomen sobu i bogoslužbeni prostor 22. pešadijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja