užas

NIKO NE SME DA JE OPERIŠE: Tetjani hitno potrebna dizalica da ustane iz kreveta, svaki pokret može biti fatalan (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Tetjana Stojković, Ruskinja iz Ukrajine, zbog oštećenja kičme koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći, prikovana je za postelju u skromnoj porodičnoj kući u Lenovcu kod Zaječara. Iako sa 100 odsto invalidnosti, lekari odbijaju da je operišu jer se plaše da operacija, ne samo da ne bi pomogla, već bi mogla i da joj odmogne. Za ovu suprugu i majku osmogodišnje devojčice svaki pokret mogao bi da bude fatalan, pa je iz tog razloga porodici neophodna specijalna dizalica sa ravnim tvrdim krevetom, koju oni sami zbog visoke cene ne mogu da kupe.

"Tri godine po bolnicama, oni su tragali i tražili pomoć, ali nijedan neurohirurg nije hteo da prihvati operaciju. Kažu da je rizično i da mogu da se oduzmem, tako da ne mogu da pričam i pomera ruke i noge", kaže ona, sa saniranim povredama na leđima i strahom zbog trombova koji mogu da nastanu.

Suprug Miroslav ne može da radi jer je posvećen brizi o Tetjani. Za sada žive skromno od njene penzije i tuđe nege i pomoći.

"Trebaju nam i kolica za transport u slučaju da joj se nešto desi, kao i da se uredi prilaz kući", objašnjava njen muž. Ćerka takođe pomaže koliko može, masira mamu kada je neštto boli i obavlja kućne poslove.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track