PROSLAVITE SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG UZ KURIR! SUTRA DVA POKLONA: Ikona sa zlatotiskom i molitvom plus dodatak TV Ekran
Foto: Kurir

PROSLAVITE SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG UZ KURIR! SUTRA DVA POKLONA: Ikona sa zlatotiskom i molitvom plus dodatak TV Ekran

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju dan Svetog Simeona Mirotočivog, odnosno Stefana Nemanje, osnivača srpske dinastije Nemanjića. Sutra ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon ikonu sa zlatotiskom i molitvom i dodatak TV Ekran.

Sveti Simeon Mirotočivi proslavlja se isto kao i sve druge krsne slave - slavski kolač, koljivo i vino, i osveštanjem koje obavlja sveštenik. Ukoliko padne u mrsni dan, sprema se mrsna trpeza, a ukoliko padne u posni dan posna. Krsna je slava Patrijaršijske kapele.

Osnivač srpske srpske vladarske loze - dinastije Nemanjića, vladao je istočnim srpskim zemljama. Uspevši da proširi državu, borio se protiv bogumila i smatra se jednim od rodonačelnika srpske pravoslavne crkve.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Intervju s Milicom Zarić: Glumcima nikad nije dosadno. Kada je posle više od dve decenije rada dobila priliku da u seriji „Tajne vinove loze“ igra negativan lik, ova poznata dramska umetnica otvorila je novo poglavlje u svojoj profesiji.

Svetlana Bojković: Živka, koju igram, lukava je, ali je i veliki avanturista.

Ljubiša Ivanović: Politika nije recept za zanimljiv intervju.

Plus najave TV serija i najtačniji program.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track