SVE SMO BLIŽE KOLEKTIVNOM IMUNITETU! Dr Tiodorović otkrio kada bi mogli da se vratimo normalnom životu
Foto: Tanjug Printscreen

TREBA NAM JOŠ MALO

SVE SMO BLIŽE KOLEKTIVNOM IMUNITETU! Dr Tiodorović otkrio kada bi mogli da se vratimo normalnom životu

Društvo -

Profesor dr Branislav Tiodorović je posle današnje sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa govorio o vakcinaciji ali i pod kojim uslovima bi mogli da se vratimo normalanom životu.

- Odlično se odvija vakcinacija i očekujemo da se to nastavi. Odziv je izuzetno dobar i to je rešenje cele situacije uz poštovanje mera i što veći obuhvat vakcinacije. Najbolji smo po vakcinaciji u Evropi u ovom trenutku i po vrstama vakcina i po odzivu građana - rekao je dr Tiodorović.

Dodao je i da ima razloga za optimizam.

- Da održimo ovaj dobar trend i da u kratkom vremenu od mesec i po do dva postignemo kolektivni imunitet. Prema tome želeo bih da kažem da ima malo optimizma, ono što može da deluje depresivno je broj umrlih. Nadamo se da će se i to smiriti i da ćemo imati povoljniju situaciju - kazao je dr Tiodorović posle sednice.

Onda sledi dalje popuštanje mera.

- Ako se tako nastavi, može se razmišljati o popuštanju u nekim segmentima. Ako brojevi dozvole, od ponedeljka bi mogli da se otvore tržni centri, ali ne i zatvornei kafići unutar njih, dok bi oni koji imaju bašte spolja mogli da budu otvoreni - rekao je dr Tiodorović

Podsetimo, ukoliko brojke tokom vikenda budu dobre, od ponedeljka možemo očekivati sledeće:

Tržni centri

Kako Kurir nezvanično saznaje iz Kriznog štaba, odlučeno je da od ponedeljka, 12. aprila budu otvoreni tržni centri, ali u tržnim centrima neće raditi ugostiteljski objekti. Radno vreme tržnih centara produžava se do 22 sata.

Povratak u škole 19. aprila

Pored toga, deca se vraćaju u klupe od 19. aprila. Medicinski deo Kriznog štaba je odbio razgovor o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track