OSMACI ODRADILI MATEMATIKU: Danas ih čekaju srpski i kombinovani! Kažu da je test bio težak, laknulo im kad su izašli iz učionica
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

probni test za malu maturu

OSMACI ODRADILI MATEMATIKU: Danas ih čekaju srpski i kombinovani! Kažu da je test bio težak, laknulo im kad su izašli iz učionica

Društvo -

NOVI SAD - Učenici osmih razreda osnovnih škola u Srbiji juče su imali probni test iz matematike.

Ovo je druga generacija đaka koja polaže testove na ovaj način, u toku pandemije koronavirusa. Pripreme za probne testove trajale su od početka školske godine, u onlajn formi. Đaci su se pripremali za test iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test.

Ružić danas sa osmacima na probnom testu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete Branko Ružić obići će danas beogradsku OŠ ''Josif Pančić'' na Banovom brdu, gde će se održati probni završni test za osnovce. Učenici osmog razreda će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika sa početkom u 9, dok će kombinovani test početi u 11.30, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nedeljko Đorđić, direktor Osnovne škole “Đorđe Natošević”, rekao je za NS Uživo da je u ovoj školi danas na probni test izašlo 128 učenika, podeljeni u manje grupe zbog epidemioloških mera.

- Test traje dva sata, nakon što učenici smatraju da je završen test nakon 45 minuta mogu da napuste učeonice. Isto tako, u poslednjih 15 minuta neće moći da se izađe, kako se ne bi ometali oni koji završavaju test i zbog stvaranja gužvi - istakao je Đorđić.

Danas se testiranje nastavlja, a đake očekuje probni test maternjeg jezika, odnosno srpskog, u 9 časova. U pola 12 biće održan i kombinovani test iz pet predmeta. Nakon završenog probnog ispita, anketirani učenici su naveli da je test bio težak, ali da im je laknulo kada su izašli iz učionica.

(Kurir.rs/NSUživo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track