Najnovije vesti

NAČELNICA ANESTEZIJE KBC MIŠOVIĆ Dr Ignjatović primetila veliku promenu u bolnici u kojoj radi, najzad više otpusta nego prijema!
Foto: Printscreen RTS

kbc dragiša mišović

NAČELNICA ANESTEZIJE KBC MIŠOVIĆ Dr Ignjatović primetila veliku promenu u bolnici u kojoj radi, najzad više otpusta nego prijema!

Društvo

BEOGRAD - U KBC "Dragiša Mišović" trenutno se nalazi oko 200 pacijenata, u jedinici intenzivnog lečenja se nalazi 60 pacijenata, a od toga je njih pola na nekom vidu mehaničke ventilacije, rekla je načelnica Anestezije Duška Ignjatović.

Ona je za RTS rekla da je bolnica u kojoj radi je praktično godinu dana bila uvek puna, ali može se primetiti poslednjih par dana da je broj otpuštenih pacijenata nešto vei od primljenih pacijenata.

Dodala je da se sada može reći da imaju prazne kapacitete i da "Dr Dragiša Mišović" nije maksimalno popunjen. "U Srbiji je trenutno 80 posto prisutan britanski soj virusa. Primetili smo da se kliničke slike dramaticno brže razvijaju, za kraći broj dana pacijent dođe do respiratora, dosta je mladih pacijenata", navela je Ignjatović.

Napominje da je starosna struktura pacijenata izmedu 50 i 70 godina, više ima muškaraca, a i među umrlima ima više muškaraca.

Kada je reč o dinamici imunizacije, Ignjatović je rekla da je odlično to sto smo u kratkom roku dobili vakcine, a druga stvar je da je u Srbiju došao toliki broj vakcina i da imamo mogucnost izbora.

"Proces vakcinacije treba da se nastavi, a možda i da se ubrza jer je cilj da se u što kraćem roku što veći broj vakciniše. Moramo da nadjačamo antivakcinalne lobije, moraju ljudi da shvate značaj vakcinacije", navela je anesteziolog i istakla da sem vakcine nemamo drugo oružje.

Kaže da Srbija nije izolovano ostrvo i da ne znači mnogo da samo mi budemo vakcinisani i da čim pređemo granicu imamo drugu sliku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...