MINISTARKA OBRADOVIĆ U MIONICI: Podelila vitamine i razgovarala sa građanima o vakcinaciji
Foto: Kurir/S.S.

zajedno sa dr Đerlekom

MINISTARKA OBRADOVIĆ U MIONICI: Podelila vitamine i razgovarala sa građanima o vakcinaciji

Društvo -

MIONICA - Predsednik opštine Mionica Boban Janković, obišao je, zajedno s ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović i državnim sekretarom Ministarstva zdravlja dr Mirsadom Đerlekom vakcinalni punkt u mioničkom Domu zdravlja.

Oni su tokom posete razgovarali s građanima koji se vakcinišu, a mioničkim penzionerima su podelili pakete sa vitaminima.

Janković, ministarka Obradović i Đerlek istakli su značaj vakcinacije u borbi protiv Kovida 19 i pozvali građane Mionice da se vakcinišu u što većem broju.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da je zahvaljujući podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije obezbeđen dovoljan broj vakcina za sve Mioničane.

- Zaštita građana od virusa Kovid 19 od prvog dana pandemije je glavni prioritet najvišeg državnog rukovodstva i građani Mionice su im zahvalni na tome! Ogromnu podršku u borbi protiv Kovida našoj opštini pružaju Ministarstvo zdravlja i Ministartvo lokalne samouprave. Vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju. Ukoliko svi prihvatimo svoju odgovornost i učinimo taj minimalni napor i vakcinišemo se, Kovid 19 će izgubiti snagu, a mi ćemo moći da se vratimo u redovne tokove života. Srbija i Mionica će pobediti- rekao je Janković.

Do sada je prvu dozu vakcine primilo 1.646, a revakcinu 1.174 osobe.

Glavni vankcinacioni punkt se nalazi u Domu zdravlja Mionica (gde na raspolaganju postoji još jedan dodatni punkt za pacijente koji nemaju zakazan termin). Svake srede u prepodnevnim satima vakcinacija se sprovodi i u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci.

Od početka pandemije korona virusa u martu 2020. godine, na teritoriji opštine Mionica od virusa korona obolela je 1.461 osoba. U prve tri nedelje aprila 2021. godine, beleži se rast obolelih i taj broj iznosi 262 osobe.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track