KURIR TELEVIZIJA

JOŠKA BROZ ZAGRMEO NA DAN TITOVE SMRTI! ODSEČNO poručio: Lažu da je on ZADUŽIO Jugoslaviju, žele da ga OCRNE!

Društvo -

Na današnji dan pre 41 godinu, u Ljubljani je preminuo doživotni predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito. Josip Broz Tito preminuo je 4. maja 1980. godine, tri dana pred svoj 88. rođendan. Kovčeg sa Titovim posmrtnim ostacima stigao je sutradan Plavim vozom iz Ljubljane, preko Zagreba, u Beograd. Tri dana kasnije, na sahranu je došlo 700.000 ljudi. Prisutno je bilo 209 državnih delegacija iz 128 zemalja sveta. Bio je to najposećeniji pogreb nekog državnika u 20. veku.

Joška Broz, unuk maršala Tita uključio se u "Puls Srbije" gde se prisetio tog dana kada je Maršal umro.

Josip Broz, Joška Broz
foto: Kurir televizija

- Taj dan nam je uvek u sećanju. Uprkos pandemiji ovde se danas okupilo mnogo ljudi. Nikada u istoriji nije zabeleženo da su svi državnici prisustvovali nečijoj sahrani - kaže Josip Broz.

Na navode da se pojavljuju neke nove stvari iz različitih izvora o tom periodu, Joška odsečno naglašava da su u pitanju gnusne laži.

- Laži nemaju kraja, da bi nekog ocrnio, moraš da lažeš o njemu. Ko god da je bio Tito, mi smo 30 godina živeli u miru. Tada smo imali sve što jedan normalan, radan čovek treba da ima. Kažu da je Tito zadužio Jugoslaviju, to nije tačno! Deset i po milijardi Jugoslavija bila zadužena kad je Tito otišao u bolnicu. Osam milijardi zadužio Veselin Đuranović. Posle kažu vraćamo Titove dugove iz 80-ih, pa kako je to moguće?! - kaže Brozov unuk.

On je dodao i da se Srbija izuzetno izborila sa krizom i da je jedina zemlja u regionu kojoj je to pošlo za rukom.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:37

SA NJEGA SMO ČULI DA JE UMRO DRUG TITO: Najpopularniji TV stare Juge pravljen u Nišu jednim POTEZOM sačuvan od ZABORAVA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track