VAKCINA U SRBIJI IMA ZA SVE, DOVOLJNO JE SAMO DA ŽELIŠ: Dr Stevanović otkrio koja je caka to omogućila i šta biva sa nepotrošenima
Foto: Marina Lopičić

Direktor Infektivne klinike KCS

VAKCINA U SRBIJI IMA ZA SVE, DOVOLJNO JE SAMO DA ŽELIŠ: Dr Stevanović otkrio koja je caka to omogućila i šta biva sa nepotrošenima

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović izjavio je da vakcina ima dovoljno za sve, zahvaljujući tome što se u Srbiji na vreme počelo sa nabavkom. Stevanović je, posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao da isporuke vakcina nisu jednokratne, već kontinuirane i da je ustanovljen šablon po kome one stižu u Srbiju.

"Od prvog dana Fajzer stiže svakog ponedeljka, Sinofarm isporučuje velike kontigente odjednom, slično je i sa Astra-Zeneka vakcinom. Za sada je dovoljno obezbeđenih doza da svaki građanin može da se vakciniše, dovoljno je samo da želi", objasnio je Stevanović. Naglašava da je praksa da se nabavi više doza nego što je ljudi koji će se vakcinisati, jer može doći do oštećenja pošiljke.

"Čak i u slučaju da ne potrošimo, te doze se proslede drugima, jer nas je kovid naučio da granice ne postoje i da se, sve što se dešava u jednoj zemlji, odražava i na druge, da smo svi u istom problemu, te stoga moramo biti solidarni", rekao je Stevanović.

Na pitanje da li će strani državljani koji su primili prvu dozu AstraZeneka vakcine u Srbiji moći ovde i da se revakcinišu, Stevanović je odgovori da su oni u sistemu, ukoliko su se prijavili preko eUprave, pa će tako dobiti poziv i za drugu dozu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track