POJAČAN SAOBRAĆAJ, ALI BEZ GUŽVI NA NAPLATNIM RAMPAMA I GRANICAMA: Povoljne vremenske prilike za vozače
Foto: Shutterstock

IZ AMSS

POJAČAN SAOBRAĆAJ, ALI BEZ GUŽVI NA NAPLATNIM RAMPAMA I GRANICAMA: Povoljne vremenske prilike za vozače

Društvo -

Povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja uz suve kolovoze i dobru vidljivost, poručuje Automoto savez Srbije u najnovijem saopštenju.

U večernjim satima vozači mogu računati na pojačan intezitet saobraćaja posebno na najfrekvetnijim putnim pravcima što je i uobičajno za kraj radne nedelje.

Vozače obaveštavaju da će se do 31. maja u toku svetlog dela dana izvoditi radovi na rehabilitaciji deonica kroz naselje Hrtkovci, a da će se zbog toga saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, koje je regulisano semaforom ili ručno u dužini do 500 metara.

Od 25. maja do 15. juna radovi su planirani na deonici između petlje Gradina i prelaza Gradina na granici Srbije u Bugarske, te da će tokom izvođenja radova saobraćaj da se odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom, dok će za saobraćaj biti zatvorena desna traka u smeru ka graničnom prelazu Gradina.

Danas počinju radovi na popravci zaštitne ograde na više lokacija na deonici Novi Banovci - Inđija, a u zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna ili preticajna saobraćajna traka u zavisnosti da li se radovi izvode u razdelnom pojasu ili na spoljnoj bankini, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Takođe od danas pa do 15. juna rekonstruisaće se kolovoz na deonici petlja Trupale - petlja Aleksinac, pa će u zoni radova za saobraćaj biti zatvorena leva kolovozna traka u smeru Niš-Beograd, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Do 26. maja produžavaju se radovi na deonici Stepojevac- Lazarevac na Ibarskoja magistrali, u levoj raci u smeru Beograd-Čačak, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila iz oba smera, uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične Policije od 17:15 časova vozila se ne zadržavaju ni na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Teretna vozila čekaju na prelazu Preševo 120 minuta da izađu iz zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track