BEZ OBLAČKA DO SREDE, PRED NAMA I LETNJI UTORAK SA 30 STEPENI Detaljna PROGNOZA ZA JUN sa 6 kišnih dana koji padaju baš u ovaj dan
Foto: Printscreen RHMZ, Dragana Udovičić

ćao kišobranima za vikend, Danas do 23 stepenA

BEZ OBLAČKA DO SREDE, PRED NAMA I LETNJI UTORAK SA 30 STEPENI Detaljna PROGNOZA ZA JUN sa 6 kišnih dana koji padaju baš u ovaj dan

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas u većem delu dana biti pretežno sunčano i toplije. Na istoku i jugoistoku ujutro i pre podne pretežno oblačno, ponegde još sa slabom kišom.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 11, najviša do 18 na jugoistoku do 23 stepena na severozapadu, saopštio je RHMZS.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura 9, najviša 22 stepena.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 28. maja, u većini dana pretežno sunčano i toplo. U nedelju posle podne i uveče na severu promenljivo oblačno s retkom pojavom kratkotrajne kiše i grmljavine. Najtopliji dan utorak s najvišom temperaturom od 28 do 32 stepena. U sredu osveženje sa pljuskovima i grmljavinom.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

METEOROLOG NEDELJKO: Za vikend toplije, od 26. maja novi pad temperature i kiša

Za vikend se u Srbiji očekuje toplije vreme do 27 stepeni, a od 26. maja ponovo sledi manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, rekao je danas meteorolog Nedeljko Todorović, uz naglasak da su ovakvi vremenski uslovi uobičajeni za ovo doba godine.

Nedeljko Todorović, leto
foto: Shutterstock, Printscreen

On je za TV K1 naveo da je maj ove godine za pola stepena topliji nego prošli, a da se u utorak, 25. maja, očekuje oko 30 stepeni, prenosi Tanjug.

Todorović naglašava da je za maj, jun i jul karakteristično da imaju veću količinu padavina, kao i da promenljive temperature nisu retke za ovo doba godine.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Podsetio je da je u Beogradu 2019. najniža maksimalna temperatura početkom maja bila osam stepeni.

Todorović je rekao i da su prognoze da će u Srbiji prva polovina leta biti sa više kišovitih dana, dok se u drugoj očekuje malo toplije vreme sa ređom pojavom padavina.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

"Srednja temperatura bila bi malo iznad proseka, stepen do dva. Ove godine očekuje se da bude između sedam i deset dana s temperaturom iznad 35 stepeni", dodao je Todorović.

Evo i drugačije prognoze

S druge strane, servis Accuweather zasad predviđa malo drugačije vremenske prilike.

Prema njihovoj prognozi u ovom trenutku, poslednja sedmica maja je suva i nema kiše u sredu, koja će obeležiti prve dane juna.

vreme, prognoza, jun
foto: Accuweather.com, Printscreen

Kad je reč o ostatku narednog meseca, prema njihovoj prognozi u junu nas čeka samo 6 kišnih dana a zanimljivo je da skoro svi padaju u subotu dok dsu nedelje sunčane pa ko želi sunčanu svadbu može da planira!

vreme, prognoza, jun
foto: Accuweather.com, Printscreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track