OBELEŽITE SVETOG CARA KONSTANTINA I CARICU JELENU UZ KURIR: Sutra poklanjamo IKONU SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM i magazin Zdravlje
Foto: Kurir

OBELEŽITE SVETOG CARA KONSTANTINA I CARICU JELENU UZ KURIR: Sutra poklanjamo IKONU SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM i magazin Zdravlje

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju praznik posvećen Svetom caru Konstantinu i njegovoj majci carici Jeleni. Tim povodom Kurir sutra poklanja ikonu SVETI CAR KONSTANTIN I CARICA JELENA sa zlatotiskom i molitvom na poleđini i magazin Zdravlje.

Kult cara Konstantina i carice Jelene posebno je negovan kod Grka i Rumuna. Što je kod Srba Sveti Sava, kod Grka je car Konstantin.

Kod Srba postoje porodice koje slave današnji praznik kao krsnu slavu. Kao esnafsku slavu današnji dan proslavljaju kujundžije. U Pomoravlju i Šumadiji ima sela koje danas drže zavetnu slavu i nose litije.

Kao drugi poklon dobićete magazin Zdravlje:

PARODONTOPATIJA: boli, smrdi, zubi ispadaju… Neadekvatno održavanje oralne higijene, pušenje, loša ishrana, stres kao i neka sistemska oboljenja u ustima mogu da vam naprave pravi pakao.

DIJABETES: čistka u tanjiru je prvi zadatak!

LJUBIMCI: koliko nam prete zoonoze.

50 načina da sa EMS treningom obezbedite zdravlje - medicinski fitnes na daljinsku komandu je revolucionarna stvar!

ISPOVEST: Strah je bio put u propast! Obećala sam sebi da ću pobediti rak jajnika, kaže sebi Gorica Đokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track