Najnovije vesti

INSPEKCIJA U TRŽNOM CENTRU ZBOG NEDOZVOLJENOG SNIMANJA U KABINI!
01:29

INSPEKCIJA U TRŽNOM CENTRU ZBOG NEDOZVOLJENOG SNIMANJA U KABINI!

KURIR TELEVIZIJA

INSPEKCIJA DANAS U TC ZBOG NEDOZVOLJENOG SNIMANJA U KABINI! Poverenik otkriva kako da zaštitite svoja prava i podatke o ličnosti

Društvo

Sumnje da kamera u jednom butiku u tržnom centru Ušće snima svoje mušterije koje se presvlače, izazvala je negodovanje, kako poznatih ličnosti čija privatnost je ugrožena na ovaj način, tako i celokupne javnosti.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, o nedozvoljenim nadzornim kamerama je obavešten i kabinet Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

"Mi smo se pozabavili slučajem, čim smo saznali mi smo odregovali i formirali predmet. Danas inspekcija vrši inspekcijski nadzor u tom tržnom centru, javnost će biti blagovremeno obaveštena. Da li se zaista snimaju kabine ili ne, to će utvrditi nadzor", za Kurir televiziju je rekao poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović.

On je objasnio i kako građani mogu da se zaštitte u slučaju da posumnjaju da ih snimaju bez dozvole.

"Prvo treba da se obrate onome za koga sumnjaju da im obrađuje podatke, rukovaocu podacima. Da ga pitaju koji se deo prostora snimaju, koji se podaci obrađuju, kako se čuvaju... Pitanje da li ćete dobiti informacije u zakonski propisanom roku ili ne poverujete u ono što ste saznali, onda ide prijava povereniku, a sve u cilju zaštite prava i ličnosti", objasnio je gost Kurira.

(Kurir.rs)

Bonus video:

SUPRUGU LJUBE PERUĆICE KAMERE SNIMALE U KABINI
02:59

SUPRUGU LJUBE PERUĆICE KAMERE SNIMALE U KABINI

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track