DR KON: Nije prihvatljivo da je zdravstveni radnik nevakcinisan! Na jesen počinje pogoršanje situacije
Foto: Printscreen K1

vakciniši se

DR KON: Nije prihvatljivo da je zdravstveni radnik nevakcinisan! Na jesen počinje pogoršanje situacije

Društvo -

Nedopustivo je i nije moralno i etički da zdravstveni radnik ne bude zaštićen i zarazi nekoga korona virusom, poručio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

"Kako neko može da bude zdravstveni radnik, a da nije vakcinisan? Nije prihvatljivo. O tome treba da razmišljaju i udruženja, sindikati, a ne da pričaju o prisilnosti", rekao je Kon za televiziju TV K1.

On je dodao da se u javnosti stvorila pogrešna slika da neko nekoga primorava na obaveznu vakcinaciju, ukazujući da nije reč o tome, već o očuvanju zdravlja čitavog društva.

"Ne razumem zašto je to uznemirujuće za neke. Mora da se preseče, imamo vakcinu koja može da se daje od 12 godine, šta se više očekuje?", upitao je Kon.

On je pozvao mlade da prime vakcinu i da prestanu, kako kaže, da razmišljaju o tome da li epidemija postoji, jer i stariji od 20 godina potpuno isto mogu da obole kao i najstariji.

Upitao je i zašto fakulteti i škole ne pozivaju studente i učenike da se vakcinišu.

"Nije tema kršenje nekih prava, ovde je reč o čuvanju zdravlja čitavog društva, jer tek će na jesen početi pogoršanje situacije, kada se formiraju kolektivi", istakao je epidemiolog.

Kon je podvukao da nije nemoguće da se izbegne četvrti talas, jer, kaže, još uvek se ima situacija u rukama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track