01:39

GRAĐANI ZABRINUTI ZBOG UKIDANJA SLOBODNIH PUTOVANJA

KURIR TELEVIZIJA

GRAĐANI ZABRINUTI ZBOG UKIDANJA SLOBODNIH PUTOVANJA Evo kako komentarišu najavu o skidanju Srbije sa zelene liste za ulazak u EU

Društvo -

Iako je vakcinisano 55,2 odsto punoletnih građana Beograda, statistiku ipak kvare pojedini gradovi u unutrašnjosti, pa broj novozaraženih raste iz dana u dan.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije našoj zemlji preti da je Evropska unija skine sa zelene liste bezbednih država već 15. avgusta.

Kurir televizija je istrživala da li će građanima biti ukinute privilegije slobodnog putovanja?

Dok neki planiraju da odlože pasoš i ove godine, prvi demantiji stižu iz resornog ministarstva. Ministarka Tatjana Matić za Kurir ističe da neće biti problema sa turističkim odlascima.

"Građani će moći svoje putne aranžmane da iskoriste ove godine i posle 15. avgusta. Možda uz određene, strože, epidemijske uslove, ali sumnjam da će se nakon 15. avgusta išta menjati. Ono što je za nas kao zemlju ključno i ono o čemu pričamo jeste još uspešnija imunizacija stanovništva, pogotovo mlađe populacije", izjavila je ona.

Do sada je vakcinisano skoro 20 odsto građana starosti od 18 do 30 godina. Prema izveštajima lekara, 95 odsto hospitalizovanih je nevakcinisano, a epidemiolozi upozoravaju da će cifre uskoro biti alarmantne s obzirom na brzinu prenosivosti delta soja i opuštenosti mnogih građana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

EVO KO ĆE MORATI DA PRIMI TREĆU DOZU! Dr Bekić do detalja objasnio koje kategorije ljudi su PRIORITET, njima je vakcina NEOPHODNA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track