Najnovije vesti

DR JANKOVIĆ O UVOĐENJU KOVID SERTIFIKATA: Ako se ova inicijativa proširi na pozorišta, tržne centre i bioskope može imati efekta!
Foto: Ana Paunković

jasna poruka

DR JANKOVIĆ O UVOĐENJU KOVID SERTIFIKATA: Ako se ova inicijativa proširi na pozorišta, tržne centre i bioskope može imati efekta!

Društvo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će za nekoliko dana biti doneta odluka o uvođenju kovid sertifikata, te da će se oni prvo koristiti za odlazak u ugostiteljske objekte i noćne klubove, a prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš kaže za Kurir da ovu inicijativu podržava, ali da ona nije dovoljna.

- Podržavam, ali se njom jako malo postiže. Ako se odluka proširi i na događaje, pozorišta, tržne centre, bioskope može imati nekog, pre svega psihološkog, efekta na povećan obim vakcinacije. Međutim, nije dovoljna i imaće jako skroman efekat na smanjenje broja zaraženih, hospitalizovanih i umrlih - ističe Janković.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je rekla u subotu, nakon sednice kriznog štaba, da je doneta odluka da se sve službe u narednih sedam dana pripremaju za uvođenje kovid sertifikata.

- Svakako nećemo da ih uvodimo za maloprodajne objekte, ne možete da tražite nekome dokaz da je vakcinisan da bi kupio hranu, to bi bilo protivustavno - rekla je Brnabićeva i dodala da će se sertifikati prvo koristiti za odlazak u ugostiteljske objekte i noćne klubove odnosno za sva mesta gde nije neophodno da se boravi.

(Kurir.rs/R. K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja