00:27

ANDRIĆ O TRANSPORTU DROGE: Evo zbog čega se psihoaktivne supstance KRIJU baš MEĐU BANANAMA

KURIR TELEVIZIJA

ANDRIĆEVA, STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST, OTKRIVA: Zbog ovog su kriminalcima BANANE veoma VAŽNE, evo kako ovo voće koriste za DROGU!

Društvo -

Za­ple­na 1,4 to­ne ko­kai­na u Crnoj Gori podigla je prašinu i otvorila vrata raznim spekulacijama. Predsednika Crne Gore Mila Đukanovića mnogi optužuju da je kriv za organizovani kriminal. Đukanović je zbog navedenog dobio i novi nadimak Banana.

Ovaj nadimak, međutim, nije prvi dobio predsednik Crne Gore, on je asocijacija za kriminal. U kriminalnim krugovima, čest je slučaj gde se ovo voće stavlja tik uz lične podatke osoba.

01:15

Jasmina Andrić iza Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost o aferi BANANA u CG: Organizovani kriminal ne postoji bez odgovornih sa državne strane

Ipak, manje poznata činjenica jeste da je transport psihoaktivnih supstanci visoko na lestvici pored ovog voća.

Zbog čega je to tako za Kurir televiziju otkrila je Jasmina Andrić iz Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost.

"Lako kvarljiva roba u koju grupu spadaju i banane se manje kontroliše u lukama. Ona se brže transportuje i ne zadržava, a proces koju inspekcija obavlja nije toliko detaljan. ", navela je Andrićeva.

Ona je dodala i da organizovani kriminal ne postoji bez odgovornih sa državne strane.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track