03:56

ŽELJKO INJAC, VERSKI ANALITIČAR: Crnogorska crkva nema vernike, osnivač te crkve je MUP Crne Gore

dan posle saznanja za skandal

VERSKI ANALITIČAR INJAC O SEVERININIM SMS UVREDAMA: Do patrijarhovog broja telefona uopšte nije teško doći a to više govori o njoj

Društvo -

BEOGRAD - Verski analitičar Željko Injac komentarisao je jutros, gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, kako je uopšte moglo da dođe do situacije u kojoj hrvatska pop pevačica Severina Njegovoj Svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju šalje uvredljive i preteće SMS na mobilni telefon.

- Do patrijarhovog broja telefona uopšte nije teško doći - kaže Injac. Reč je o patrijarhovom hrvatskom broju mobilnog kojim se služio dok je bio na službi u Zagrebu kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski i koji su mnogi imali jer su mu se mnogi obraćali za pomoć.

Injac je dodao i da nije istina da je patrijarh srpski podneo tužbu protiv pevačice kao ni da će to hrvatski državni organi ekspresno da reše.

- Patrijarh to neće uraditi - pojasnio je Injac jer jednostavno nije takav čovek a i prosto možete da blokirate broj telefona s kog dolaze takve poruke.

03:56

ŽELJKO INJAC, VERSKI ANALITIČAR: Crnogorska crkva nema vernike, osnivač te crkve je MUP Crne Gore

- Što se tiče Severine to samo govori o njoj, a što se tiče prijateljstva s njenim bivšim mužem Milanom Popovićem - patrijarh je prijatelj skoro sa svima u Hrvatskoj - s obzirom da je Popović obnavljao svetinje u Hrvatskoj to je prirodna veza njega i patrijarha - pojasnio je Injac i dodao da ne veruje da skandal sa Severinom ima ikakve veze sa Milom Đukanovićem i onim što se sa SPC dešava u Crnoj Gori.

Objasnio je i pojam tzv. hrvatske pravoslavne crkve ili crnogorske pravoslavne crkve rekavši da su to budalaštine jer bi to bilo kao kad bismo mi sad ovde u beogradu osnovali nekakvu beogradsku pravoslavnu ckrvu.

Kad je reč o Severini ali i poruci patrijarha Hrvatska i ja se javno volimo, Injac je rekao i da je patrijarh monah koji se decenijama uči da bude pozitivan i da reaguje tako.

Patrijarhova poruka je prosta misionarska da mržnja nije dobra ni za onoga ko mrzi.

- Volite neprijatelje svoje, to je pravoslavni pogled na svet - zaključio je Injac.

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track