ISTINA O STEFANU: Kurir došao do odgovora na pitanje koje tišti celu Srbiju, a tiče se OVOG TUŽNOG MOMKA!
Stefan J., Foto: Printscreen/Facebook/S.M.

OGLASIO SE GCSC

ISTINA O STEFANU: Kurir došao do odgovora na pitanje koje tišti celu Srbiju, a tiče se OVOG TUŽNOG MOMKA!

Društvo -

Iz Centra za socijalni rad napomenuli su da oni kao institucija ne mogu radno sposobno lice naterati da koristi bilo koje pravo ili uslugu ukoliko ono svojevoljno na to ne pristane

Stefan J. (21) mladić iz Beograda viđen je pre nekoliko dana kako plače i prosi u Bloku 70 na Novom Beogradu. Jedna sugrađanka tada je podelila status o njemu, moleći da mu se pomogne da stane na noge. Privremeno stanovanje i posao sve što su, kako je navelo, skromnom i pristojnom momku potrebno.

Obzirom da je reč o mladoj osobi koja je još iz tinejdžerskih dana na ulicama, i da se u medijima o njemu često piše, ali i uzimajući u obzir to da on ima staratelja posredstvom Centra za socijalni rad, obratili smo se upravo njima.

U pisanom odgovoru smo na pitanje šta rade po pitanju zbrinjavanja mladog momka koji nema gde da dočeka zimu, dobili sledeći odgovor:

- Postupajući po nalogu Sekretrijata za socijalnu zaštitu u vezi sa preduzimanjem mera iz nadležnosti Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u smislu urgentnog zbrinjavanja mladića koga su prolaznici zatekli na teritoriji GO Novi Beograd, a koji se, prema navodima medija i objava na društvenim mrežama, nalazi u stanju socijalne potrebe, obaveštavamo vas da su dežurni stručni radnici Gradskog centra bili na terenu i da na navedenoj lokaciji nisu zatekli nijedno lice u stanju socijalne potrebe.

- Takođe, važno je pomenuti da su stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad iz više opštinskih odeljenja u prethodnom periodu nekoliko puta intervenisali na različitim lokacijama i pokušali da pomognu navedenom licu koje se pominje u medijima, a koje nije bilo zainteresovano za pomoć i podršku iz oblasti socijalne zaštite i nadležnosti centra za socijalni rad. Napominjemo da centar za socijalni rad ne može radno sposobno lice naterati da koristi bilo koje pravo ili uslugu ukoliko ono svojevoljno na to ne pristane.

Oni su takođe naveli i da Gradski centar za socijalni rad u Beogradu u saradnji sa drugim gradskim institucijama svakodnevno pomaže velikom broju sugrađana koji se nađu u stanju socijalne potrebe, ali nažalost, određeni broj naših sugrađana kao i onih koji to nisu, zloupotrebljava položaj beskućnika kako bi na taj način ostvarili trenutnu materijalnu ili neku drugu korist.

Kurir.rs/S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track