DR ĐERLEK OBILAZI ŠUMADIJU I ZAPADNU SRBIJU: Trenutno je u svim bolnicama stanje pod kontrolom
Foto: Pink Printscreen

ZDRAVSTVENE USTANOVE POD LUPOM

DR ĐERLEK OBILAZI ŠUMADIJU I ZAPADNU SRBIJU: Trenutno je u svim bolnicama stanje pod kontrolom

Društvo -

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja nastavio je da obilazi zdravstvene ustanove Srbije, kako bi se i sam uverio kakvo je stanje na terenu i da li su pacijenti zadovoljni pruženom zdravstvenom uslugom. Đerlek danas ima dva sastanka - Kragujevcu i Valjevu.

- Teme oba sastanka su trenutno stanje u bolnicama, broj pacijenata, njihova klinička slika, da li imaju dovoljno potrebnih sredstava i uslova za lečenje kovid pozitivnih pacijenata, radna disciplina, pružanje zdravstvene zaštite pacijentima koji ne boluju od kovida, unapređenje zdravstvenog sistema u ovom delu Srbije - kaže za Kurir Đerlek.

Trenutno je, navodi, u svim bolnicama stanje pod kontrolom.

- Prati se na dnevnom nivou, očekuje se blago povećanje novoobolelih, ali je bitno da su zdravstvene ustanove potpuno spremne i za proširenje kapaciteta ako bude potrebe i da imaju sve uslove za lečenje kovid pozitivnih pacijenata. Insistirao sam na vakcinaciji zdravstvenih radnika posebno, ali i nemedicinskih koji rade u zdravstvenim ustanovama - kaže Đerlek i dodaje da je cilj Ministarstva zdravlja je da razgovaraju što više na terenu, obilazeći bolnice kako bi se detaljnije uverili koliko su pacijenti zadovoljni kvalitetom pruženih zdravstvenih usluga.

Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ističe Đerlek, danas je u UKC Kragujevac imao sastanak sa direktorima opštih bolnica koje su u kovid sistemu sa teriterojie Šumadije i jugozapadne Srbije - Jagodina, Paraćin, Smederevska Palanka, Kraljevo, Požarevac, Kruševac, Užice, Novi Pazar. Drugi sastanak je u Valjevu, gde dolaze i direktori opštih bolnica Čačak, Gornji Milanovac, Šabac, Loznica, Priboj, Prijepolje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track