Najnovije vesti

DR ŠEKLER OTVORENO NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Da li su Šveđani i Danci IDIOTI? Ceo svet izmišlja mere da bi pokrenuli vakcinaciju
Foto: Zorana Jevtić, Beta/Slobodan Miljevic

korona virus

DR ŠEKLER OTVORENO NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Da li su Šveđani i Danci IDIOTI? Ceo svet izmišlja mere da bi pokrenuli vakcinaciju

Društvo
12:10h

Virusolog dr Milanko Šekler prokomentarisao je zasedanje Kriznog štaba i aktuelnu epidemiološku situaciju na svojstven način.

- Baš je ekskluzivna vest da se medicinski deo složio da je vakcinacija važna. To znamo svi. Nije ovo napad na Krizni štab, oni se muče i rade. U Srbiji je neznanje nadmoć. Ne razumem ni kolege iz medicinskog dela Kriznog štaba, izašao bih iz njega. Toliko se puta desi da nešto brane i onda ne bude tako - kazao je Šekler za TV Prva.

Istakao je kako bi on više puta izašao iz Kriznog štaba jer je ponižavajuće da stručnjaci medicinskog dela Kriznog štaba budu podređeni ekonomskom delu koji treba da obezbedi novac da se stane u kraj epidemiji.

- Ponižavajuće je da svi oni imaju jedno mišljenje. Kakav ekonomski deo kriznog štaba, on treba da obezbedi potporu da se sprovede ono što mora. Vakcinacija je. Da vam podelim dve-tri crvene da se vakcinišete? Pa može, ali za neke ljude - kazao je on i naveo da moraju da se uvede paleta drugih mera.

On je ukazao da preduzeća koje se bave telekomunikacijama, npr. da dele besplatne telefone za mlade koji bi se vakcinisali.

- Zar je to toliko komplikovano? Ceo svet izmišlja mere da bi stimulisali vakcinisanje. Šta je falilo da vakcinisani svake nedelje imaju lutriju na kojoj bi oni mogli da osvoje pet miliona dinara? - naveo je Šekler i nastavio:

- Da li su Šveđani i Danci idioti? Zaboravljaju da kažu da je vakcinisano preko 80 odsto ljudi. Karakter ljudi je vrlo važno. Govorio sam da vakcina bude 200 evra, a da se samo vakcinišu vojska i policija besplatno - naveo je on i objasnio da bi sukcesivno druge strukture tražile da budu deo povlašćene grupe i procenat imunizacije bi zatim bio veći.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track