Najnovije vesti

KOVID PROPUSNICE STUPILE NA SNAGU: Počela primena nove mere Kriznog štaba! KAŽNJAVANJE OD PONEDELJKA
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

stupila na snagu

KOVID PROPUSNICE STUPILE NA SNAGU: Počela primena nove mere Kriznog štaba! KAŽNJAVANJE OD PONEDELJKA

Društvo
22:32h

U Srbiji su na snagu stupile kovid propusnice, nova mera Kriznog štaba u cilju suzbijanja virusa korona. Odlukom Vlade Srbije od večeras u 22h u celoj zemlji počelo je da važi pravilo kovid propusnica za ugostiteljske objekte u zatvorenom.

Oni koji žele da od 22h uđu u neki ugostiteljski objekat treba da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativnom PCR ili antigenskom testu, preležanom kovidu ili antitelima. Kovid propusnice nisu potrebne za ulazak u ugostiteljski objekat pre 22h.

Primena i kontrola nove mere počela je večeras, a kako je ranije najavljeno, novčano kažnjavanje će početi da se primenjuje od ponedeljka.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je za RTS da će oko 2.400 inspektora svih 46 inspekcija kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.

Objasnila je da će inspekcijska kontrola biti samo nadzor, a da su organizatori i vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi da kontrolišu svoje goste, odnosno da utvrde da li oni imaju kod sebe digitalni sertifikat.

Kurir.rs/Informer

BONUS VIDEO

POČINJE KONTROLA: Od 22 časova obavezne kovid propusnice
00:40

POČINJE KONTROLA: Od 22 časova obavezne kovid propusnice

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track