NEODGOVORNO! NEĆE VAKCINU A PIJU MAST ZA ŠULJEVE I VARIKINU?! Antivakseri se raspituju i za mast od jazavca?!
Foto: Shutterstock

svašta

NEODGOVORNO! NEĆE VAKCINU A PIJU MAST ZA ŠULJEVE I VARIKINU?! Antivakseri se raspituju i za mast od jazavca?!

Društvo -

BEOGRAD - Pojedini ljudi u Srbiji neće vakcinu protiv korone, ali zato piju mast za šuljeve s varikinom kako bi se zaštitili od virusa?!

Antivakseri na vajber grupama i društvenim mrežama preporučuju ljudima lekove opasne po život. Pored preporuke da se preventivno pije ivermektin, lek za životinje, na ovoj grupi mogu se naći još bizarniji saveti samoprozvanih "stručnjaka", koji se hvale kako su pobedili koronu bez vakcine!

Neki od njih stavljaju Pavlovićevu mast u nos da bị zaustavili ulazak virusa, drugi se leče flogocidom koji se koristi za gnojne čepove i šuljeve, piju hidrogen i varikinu, ali se raspituju i kako deluje mast od jazavca u borbi s kovi dom?!, piše Informer.

Pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović" i naš poznati hirurg dr Moma Jakovljević smatra da ovu grupu pod hitno treba ugasiti i zabraniti tim ljudima da ugrožavaju druge!

- Ovo su budalaštine i čiste izmišljotine. Ovo što rade antivakseri je van svake pameti i igranje i svojim, ali i tuđim zdravljnm, čak i životom. Pa zamislite da popijete mast s hidrogenom? Ja ne mogu da verujem da neko to može i da pomisli a kamoli da proba.

Da li oni rade namerno i imaju neku debelu korist od toga ja ne znam. Ali znam da o medicini i načinu lečenja pacijenata mogu da govore samo stručnjaci. Ne može o vakcini pričati bilo ko i širiti takve zavere! U ovoj epidemiji imunizacija je jedini spas i to je najbolji savet i jedina istina - naglašava dr Jakovljević.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja