Najnovije vesti

ZIMSKI RASPUST POČINJE RANIJE?! Evo kada bi đaci mogli da se raspuste i kako će nadoknaditi gradivo!
Foto: Shutterstock

škola u doba korone

ZIMSKI RASPUST POČINJE RANIJE?! Evo kada bi đaci mogli da se raspuste i kako će nadoknaditi gradivo!

Društvo

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) kaže za Kurir da je trenutna situacija što se korone u školama tiče vrlo dobra, ali je, kako navodi, za očekivati da će za mesec dana doći do pogoršanja i da će zimski raspust početi nešto ranije.

Jasna Janković
foto: Nebojsa Mandic

- Ove nedelje je u školama kao da nema korone - svi idu u školu i časovi su 45 minuta, ali to sigurno neće dugo trajati i za očekivati je da raspust bude nešto ranije, oko katoličkog Božića. Međutim, mi smo već jesenji raspust produžili za tri dana i ti dani moraju da se nadoknade.

Školsku godinu možemo produžiti najviše nedelju dana zato što u suprotnom nećemo imati dovoljno vremena da sprovedemo sve potrebne procedure u vezi sa malom maturom, matrurskim ispitima i prijemnim ispitima. Tako da, pretpostavljam da sve što bude prešlo preko tih nedelju dana će morati da se nadoknađuje bilo subotom ili sa više časova dnevno - kaže Jankovićeva i dodaje da očekuje da će plan nadoknade časova biti, uz saglasnost ministarstva, prepušten školama.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja