KORONA BROJKE PADAJU: Danas 1.980 novozaraženih, preminulo 48 pacijenata, ovako stoje stvari po gradovima Srbije
Foto: Printscreen/covid19.rs, Shutterstock

presek

KORONA BROJKE PADAJU: Danas 1.980 novozaraženih, preminulo 48 pacijenata, ovako stoje stvari po gradovima Srbije

Društvo -

BEOGRAD - U poslednjih 24 sata u Srbiji je na korona virus bilo pozitivno 1.980 osoba, od 15.248 testiranih, dok je od posledica infekcije preminulo 48 pacijenata.

kovid statistika
foto: Printscreen/covid19.rs

Prema podacima Ministarstva zdravlja, zbog kovida-19 trenutno je na bolničkom lečenju 3.798 osoba, od čega je 177 pacijenata na respiratorima.

Od početka epidemije je, prema zvaničnim podacima, u Srbiji je bilo 1.259.005 pozitivnih na korona virus, a preminile su ukupno 11.792 osobe.

Stanje po gradovima Srbije

U Kolubarskom okrugu preminulo još šest osoba

Od posledica korona virusa preminulo je još šest osoba iz Kolubarskog okruga. U Valjevu su preminule tri osobe, a u Mionici, Ljigu i Osečini još po jedna osoba, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

U Kolubarskom okrugu korona virus je potvrđen kod 38 osoba. U Valjevu još 21 osoba novozaražena, Ljigu 8, Ubu 4, Osečini 3, Mionici 2, Ljigu 3, dok u Lajkovcu nije bilo novopozitivnih. Broj aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je ukupno 719. Od toga u Valjevu je 318, Ubu 208, Mionici 56, Lajkovcu 44, Osečini 48 i Ljigu 45.

Na bolničkom lečenju se nalaze 133 pacijenta sa simptomima korona virusa, a njih 19 je na potpomognutoj respiraciji. Od početka epidemije od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu su preminule 762 osobe. U Valjevu je preminulo njih 404, Ubu 106, Mionici 94, Lajkovcu 58, Ljigu 54 i Osečini 46. U Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virus je potvrđen kod 35.631 osobe, od čega je u Valjevu njih 20.400. S.S.

U Moravičkom okrugu korona jenjava, u čačanskoj kovid bolnici broj pacijenata prepolovljen

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula su četiri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su dva muškarca iz Ivanjice i po jedan iz Čačka i Lučana.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 75 pacijenata šest manje nego juče.U protekla 24 sata primljeno je sedam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovana je jedna pozitivna porodilja. U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, od čega je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 65 pregleda, od čega 26 prvih. Dan pre toga bilo je 78 prvih i 43 kontrolnih pregleda.

kovid, Loznica, korona
foto: T.Ilić

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano 366 osoba, od kojih 59 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 191 uzorka iz Čačka pozitivnih je 31, iz Gornjeg Milanovca od 86 pozitivnih je 14, iz Lučana od 36 uzorka pozitivnih je osam i iz Ivanjice od 53 uzorka pozitivnih je šest. Juče je vakcinisano 346 Čačana, od toga 26 je primilo prvu dozu, 77 je revakcinisano, a 243 je cepljeno trećom dozom vakcine. D.Č.

Pčinjski okrug, još 39 građana zaraženo korona virusom, hospitalizovano 67

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila dva pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Sa teritorije Pčinjskog okruga na kovid-19 testirano je 316 osoba. Analize su pokazale da je 39 lica zaraženo korona virusom. Iz Vranja su 24 inficirane osobe, Surdulice pet, Vladičinog Hana i Bosilegrada po tri, dok su u Trgovištu i Bujanovcu po dva novoobolela, poslednji su zvanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, tokom jučerašnjeg dana bilo je 75 prvih,i 105 kontrolnih, ukupno 180 obavljenih pregleda. U dve kovid bolnice ZC Vranje trenutno je smešteno 67 osoba koje su pozitivne na koronu i imaju upalu pluća. Kiseoničku potporu prima 47 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata, a otpuštena su dva. U bolnicama je za kovid pacijente 91 slobodna bolesnička postelja.

Vranje, vakcinacija
foto: Kurir.rs/T.S.

U Dečjoj kovid ambulanti bilo je 42 pregleda. Antigenski test je urađen kod 31 deteta. Zaraženo je jedno dete uzrasta od 7 do 19 godina. Troje dece poslato je na dalje lečenje na Pedijatriju. Na glavnom vakcinalnom punktu u Vranju u sredu su date 254 doze vakcina protiv korona virusa i 22 doze vakcina protiv sezonskog gripa, podaci su Zdravstvenog centra.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 111.940 doza svih vakcina. -Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.875 doza vakcina- saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Uz saglasnost predsednice Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, od 1. decembra 2021. godine, omogućena vakcinacija stranih državljana svim dostupnim vakcinama u Republici Srbiji, u skladu sa Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv COVID-19 u Republici Srbiji, saopšteno je iz ZC Vranje. T.S.

LOZNICA: Preminula 3 pacijenta

LOZNICA – Taman kada se učini da su stigli nešto bolji dani što se tiče kovid infekcije virus pokaže zube i da je još uvek i te kako tu. Prvog decembarskog dana na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice su preminula tri pacijenta, isto toliko ih je na neinvazivnoj respiratornoj podršci, dok ih je na bolničkom lečenju 53, dva manje nego dan pre.

kovid statistika
foto: Printscreen/covid19.rs, Shutterstock

U Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ konačno je obavljeno manje od sto pregleda, primljena su 93 pacijenta sa simptomima mogućeg kovida, od toga se malo više od polovine javilo prvi put, njih 48, a dvadeset je upućeno infektologu. Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošle su 43 osobe, a samo devet nije ranije dolazilo lekaru. Manje posla bilo je i u Službi za radiološku dijagnostiku koja je primila je 58 pacijenata, 24 manje nego u utorak, i otkrila devet novih pneumonija. Decembar je u Mačvanskom okrugu počeo sa 81 potvrđenim pozitivnim uzorkom na kovid-19, šesnaest više nego u utorak, a dobro je da se neprekidno smanjuje broj obolelih, manje ih je za 51 u odnosu na kraj novembra i ima ih 1.152.

Sliku kvare Šabac i Loznica sa 32, odnosno 28 novoinficiranih dok je od šest opština jedino dvocifren Bogatić sa jedanaest novopozitivnih. Krupanj je imao četiri, Vladimirci tri, a Koceljeva, Ljubovija i Mali Zvornik po jednog pozitivnog. Po broju obolelih od korone trocifreni su i dalje Šabac (459), Loznica (323) i Bogatić (115) dok ostali nemaju više od 74 koliko ih je u Vladimircima. T.I.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track