Diploma Tihomira Simića lažna?!
Foto: Radio 021

Elektrovojvodina

Diploma Tihomira Simića lažna?!

Društvo -
Generalni direktor havajskog Departmana za zaštitu potrošača Brus B. Kim naveo da je ova državna institucija marta 2005. podnela tužbu protiv pomenutog fiktivnog univerziteta

NOVI SAD - Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić, doktorat stekao na neakreditovanom havajskom univerzitetu "Vestern Pacifik Juniversiti", saznaje 021.U pitanju je fakultet koji je zbog optužbi da je diplome i doktorate bez ikakvog studijskog programa prodavao preko interneta i koji je zatvoren maja 2006.Ovu informaciju potvrdio je za 021 generalni direktor havajskog Departmana za zaštitu potrošača Brus B. Kim, koji je naveo da je ova državna institucija marta 2005. podnela tužbu protiv pomenutog fiktivnog univerziteta."'Vestern Pacifik Juniversiti' bio je neakreditovana ustanova koja se bavila prodajom diploma preko interneta. Mi smo ih tužili zbog kršenja odredbi obrazovnog sistema koje se nalaze u paragrafu 446E havajskog Statuta", kaže Kim za novosadski informativni portal.Sudski proces je završen nakon nešto više od godinu dana, i rezultirao je gašenjem ovog "mlina za diplome", kako ga je nazvala američka štampa, a dodatno su kažnjeni sa pola miliona dolara novčane kazne.Prema presudi, diplome koje su "studenti" ovog fakulteta dobili nisu prihvatljive prilikom zapošljavanja, dok u određenim naučnim poljima naučna zvanja dobijena na ovom fakultetu predstavljaju osnov za krivično gonjenje samih akademaca.Bivši visoki funkcioner Pokreta snaga Srbije i direktor gotovo svih firmi koje je Bogoljub Karić posedovao, Tihomir Simić došao je na mesto prvog čoveka Elektrovojvodine upravo sa doktorskom diplomom. Inače, njega je na mesto direktora Elektrovojvodine predložio nenad Čanak, lider LSV.

Portal 021 dodaje da je od Stanića pokušao da dobije komentar, ali on ni mesec dana od slanja pitanja nije želeo da komentariše saznanja Radija 021 vezana za njegovo akademsko zvanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track