RAZGOVOR O ODNOSIMA SRBIJE I BRITANIJE, KAO I O SITUACIJI U REGIONU: Patrijarh Porfirije se sreo sa Stjuartom Pičom
Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

sračan susret

RAZGOVOR O ODNOSIMA SRBIJE I BRITANIJE, KAO I O SITUACIJI U REGIONU: Patrijarh Porfirije se sreo sa Stjuartom Pičom

Društvo -

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije razgovarao je danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom o odnosima dve zemlje i crkve i situaciji u Srbiji i regionu.

Patrijarh Porfirije je "u srdačnom, prijateljskom i otvorenom razgovoru" ukazao da "svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između Srpske Pravoslavne Crkve i Anglikanske Crkve", saopštila je SPC.

On je kazao da su vrata Patrijaršijskog dvora u Beogradu otvorena za članove anglikanske zajednice u Srbiji koji praznik Silaska Svetog Duha na Apostole decenijama molitveno proslavljaju u Patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog, navodi se.

Tokom razgovora, koji je protekao u ambijentu međusobnog razumevanja, Porfirije i Pič su analizirali trenutnu situaciju u Srbiji i regionu i iskazali obostranu podršku dijalogu, kako između crkava i verskih zajednica, tako i između svih ostalih političkih i društvenih strukutra, dodaje se.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track